Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming in winkel of online kopen

Voordat je besluit om een infrarood verwarming te kopen, moet je goed op de hoogte zijn van de verschillende warmtepanelen die op de markt worden aangeboden. Je hebt namelijk al een infraroodpaneel voor 100 euro. Is deze goed genoeg voor de ruimte die je wilt verwarmen? Is deze wel van goede kwaliteit?

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet daarom zorgvuldig worden overwogen. De technologie van verwarmingen is in de afgelopen decennia enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood verwarming voor jouw woning is.

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, in verschillende maten en golflengtes. Als het gaat om infrarood panelen, lopen de meningen sterk uiteen. Iedereen is op zoek naar de beste verwarming voor zijn of haar eigen woning. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig, want je wilt milieu bewust, voordelig en iets moois kopen.  

infrarood paneel woonkamer

De aankoop van infrarood verwarming

De aankoop van jouw infrarood verwarming levert je energie, geld en een mooi ontwerp op. Infrarood panelen zijn er in verschillende uitvoeringen, zowel optische als in vermogen. Je wilt een mooi infrarood paneel aan het plafond, omdat deze gewoonweg prachtig staan in je woonkamer. 

De oude roestige radiatoren kan je vervangen door glanzende spiegelpanelen. Infrarood panelen zijn modern en zijn daardoor in iedere ruimte te integreren. 

Wanneer je besluit een infraroodpaneel te kopen, zijn er geen grenzen aan creativiteit. Wil je een klassiek plat infrarood paneel of gaat je liever voor de robuuste natuursteen panelen? Wat dacht je van een luxe beeldverwarming? De keuze van IR verwarming is zeer gevarieerd. 

Infrarood verwarmingen maken deel uit van de kamerinrichting. Ze mogen opvallen, maar je kan ze ook onopvallend aan de wand of plafond monteren. Hoe jij het wilt. 

Er bestaan verschillende uitvoeringen van infrarood verwarming:

– Plafondverwarming
– Wand paneel
– Vloer paneel
– Natuursteen verwarming
– Spiegel verwarming
– Beeld verwarming voor foto en kunst
– Design verwarming
– Glas verwarming
– Krijtbord verwarming
– Bureau verwarming
– Hybride verwarming
– Terrasverwarming

design verwarming infrarood panelen warmte

Infrarood beeldverwarming

De infrarood beeldverwarming is wel één van de meest unieke soort. Wil je een efficiënte elektrische kachel combineren met persoonlijke herinneringen aan jouw vakantie? Een infrarood paneel met foto is hier perfect voor. 

Een ir beeldverwarming kan worden bedrukt met een eigen afbeelding, zoals een foto of schilderij. Daarmee wordt jouw verwarming onderdeel van de inrichting van je woning. 

De ir beeldverwarming ziet er bijzonder aantrekkelijk uit als je ook nog een mooie frame loze versie kiest. Het motief gaat op in het interieur. Je merkt niet eens dat het beeld een ir verwarming is. Laat je verrassen door de mogelijkheden! 

infrarood paneel met thermostaat

Infrarood verwarming regel je met thermostaat of app

Infrarood verwarming bedien je met een thermostaat of via de app op je smartphone. Bediening via de app of thermostaat is niet alleen handig, maar het betaalt zich ook terug in de vorm van een lager energieverbruik. Je hoeft namelijk niet meer handmatig de gewenste kamer temperatuur op de thermostaat in te stellen. 

Met je smartphone of tablet schakelt je de infrarood panelen met thermostaat op ieder gewenst moment in of uit. Ongeacht de locatie waar jij je bevindt. 

Bovendien is het mogelijk om tijdsafhankelijke programma’s in te stellen. Je stelt bijvoorbeeld automatisch een temperatuur verlaging in voor de nacht. Waardoor je het energieverbruik in de nacht verlaagt. 

Voeg de infrarood panelen toe aan jouw smart home app systeem. Je bedient met één app heel handig meerdere apparaten en dus ook de thermostaat verwarming. 

Koop hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming zijn inmiddels technisch volgroeid en hebben zich zeker bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem. Er zijn nog wel enorme kwaliteit verschillen op de markt. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren waarom hoge kwaliteit infrarood panelen kopen verstandig is. 

De belangrijkste componenten van een infraroodpaneel moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Zodat de verwarming ook lang mee gaat. Een ir verwarming behoort minimaal 30 jaar mee te gaan.

De warmtegeleider, netaansluiting, afdekking paneel, isolatie en thermostaat moeten van hoge kwaliteit zijn. Alleen op deze manier wordt een lange levensduur gegarandeerd en een consistent hoog rendement bereikt.

infraroodpanelen winkel

Hoge Duitse kwaliteit

De investering in een infrarood paneel “Made in Germany” loont dan ook zeker. De ir verwarmingen van HeatXL zijn geproduceerd in Duitsland. Deze ir panelen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten in vergelijking met andere concurrenten. 

Bovendien heeft de ervaring geleerd dat de levensverwachting voor infrarood verwarming “Made in Germany” aanzienlijk langer is. De garantie die wordt afgegeven is standaard twee jaar, bij hoge kwaliteit verwarmingen is dit al snel 3 tot 5 jaar. 

Naast de investeringskosten voor een infrarood kachel zijn de verbruikskosten bepalend voor het totale kostenplaatje. Daardoor speelt de efficiëntie van de ir panelen een belangrijke rol in het energie verbruik. Hierdoor kunnen de verbruikskosten namelijk worden verlaagd. 

Hoge kwaliteit ir verwarmingen dragen meestal ook het Duitse TÜV keurmerk. Let bij de aankoop van een infrarood verwarming op de testmarkeringen, certificeringen en het kwaliteitsmerk “Made in Germany”.

De combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je 0-emissie schadelijke stoffen uitstoot. Daarnaast heb je een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro. Goedkoop, duurzaam en toch lekker warm.

Infrarood als hoofd of bijverwarming

Infrarood verwarming kan zowel als extra warmte of als hoofdverwarming worden gebruikt. In moderne nieuwe gebouwen met een hoge isolatiewaarde is infrarood paneel als hoofdverwarming perfect in te zetten. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten namelijk gering. 

Daarnaast zijn infrarood panelen als bijverwarming ook zeer geschikt om te gebruiken voor ruimtes die niet veel worden gebruikt. Zoals de logeerkamer of garage.

In bestaande woningen met een lagere isolatiewaarde is een infrarood verwarming ook zeer goed in te zetten bijverwarming. Denk hierbij aan de badkamer, kinderkamer, slaapkamer of keuken. Infrarood verwarming zorgt snel voor een aangename directe warmte.

Een ir verwarming heeft maar kort de tijd nodig om op volle kracht te stralen. In slechts 5 tot 12 minuten is het paneel opgewarmd. De opwarmtijd hangt af van het vermogen en de grootte van het paneel. 

Infrarood verwarming is schoon, geruisloos, onderhoudsvrij en is daarnaast de milieu vriendelijke optie voor je woning te verwarmen.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming handdoekdroger

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt met warmtestralen die de ruimte verwarmen. Net zoals de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv straling. De ir stralen warmen direct de objecten in de kamer op, zoals meubels, vloer en wanden. 

De infrarood stralen weerkaatsen op alles wat in de ruimte staat en zendt tevens de warmte weer terug de kamer in. Op deze manier voel je van alle kanten de warmte, heerlijk gewoon. 

De opwarming van de wanden en de vloer in de ruimte zorgt voor een extra stijging in temperatuur. Hierdoor kan je de thermostaat een paar graden naar beneden bijstellen. Dit levert ook een energiebesparing op, terwijl je niet inlevert op de warmte. 

Infraroodverwarming straalt ongeveer drie meter ver. Wanneer je in dit bereik zit voel je de warmte. Sta je buiten dit bereik dan is het gelijk een stuk koeler. 

Een infrarood paneel kan heel gericht verwarmen, daarom zijn ze ook uitermate geschikt als bijverwarming of om een zone te verwarmen. Bijvoorbeeld de hoek in de kamer waar het bureau staat. 

De voordelen van infrarood verwarming

– Geen onderhoudskosten.
– Snelle en eenvoudige montage aan het plafond of muur. 
– Geen installatiekosten.
– Zuinig in gebruik.
– Gezonde warmte. De ir stralen hebben tevens een therapeutische en ontspannen werking op ons lichaam. 
– Geen schimmelvorming in de muren. 
– Een breed scala aan prachtige ontwerpen. 
– Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag. 
– Geen luchtcirculatie, waardoor er geen stofdeeltjes in de lucht zweven. 
– Gezond binnenklimaat met een juiste luchtvochtigheid. 
– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
– CO2-neutraal met eco- en zonne-energie. 
– Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
– Infrarood verwarming is goedkoop.
– Bediening via de Smart home app.
– Op afstand temperatuur regelen en instellen.
– Ruimte besparend. Je hebt geen extra ruimte nodig voor een ketel of opslag van brandstof of hout.

Wil je meer informatie over de werking en de modellen van infrarood verwarming? Kijk op onze site, bezoek onze online shop of kom langs bij de showrooms. Wij leggen graag alles aan je uit over verwarmen met infrarood panelen. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.