Infrarood verwarming hoeveel watt

Infrarood verwarming hoeveel watt heb je nodig

Infrarood verwarming hoeveel watt is er nodig. De berekeningen voor de hoeveelheid energie die door infrarood verwarming wordt verbruikt. Een infrarood paneel dat gebruikt wordt voor infrarood verwarming verbruikt merkbaar minder energie in een huis dat voldoende isolatie heeft. Je maandelijkse prijs voor elektriciteit wordt iets hoger als je je huis niet voldoende isoleert. De installatie van infrarood panelen in je huis, appartement of bedrijfsplaats zal, over het algemeen, tot kostenbesparingen leiden. Laat het aantal watt berekenen door onze experts.

infrarood verwarming hoeveel watt

Infrarood verwarming wil je in huis

Als je een nauwkeurig resultaat van je Infrarood verwarming berekening wilt krijgen, is het gebruik van kubieke meters de aangewezen weg. Kubieke meters worden berekend door hoogte met breedte met lengte te vermenigvuldigen. De hoogte van de ruimte is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je kan voor je infrarood verwarming het ook per vierkante meter berekenen, maar deze methode mag alleen gebruikt worden voor bijverwarming. 

Er moet een gedetailleerd ontwerp gemaakt worden om infrarood verwarming over het hele woonhuis te kunnen installeren. Behalve opmetingen van je woning is het nodig aandacht te besteden aan de bijzonderheden van het aan te schaffen product. Ook met betrekking tot de mate van isolatie die je woning bezit. 

De waarden moeten zo nauwkeurig mogelijk zijn, wil de analyse significante resultaten opleveren. Het berekenen van het volume van de kamer in meters kubieke meter is nodig voor een nauwkeurige bepaling van de benodigde hoeveelheid energie. De norm DIN EN 12831 werkt op de manier die hierboven beschreven is. 

Infrarood paneel in je gloednieuwe huis 

Je huis heeft dan geen kille tocht meer in huis met een infrarood paneel. Ook de meeste recent gebouwde huizen in Nederland zijn voorzien van hoogwaardige isolatie. Dat houdt in dat je driedubbele ruiten installeert en de muren goed isoleert. Je kunt dan een beredeneerde schatting maken tussen 20 en 25 watt per m3. 

Er zijn ook recent gebouwde huizen die een lager isolatieniveau hebben, maar dan ka je ook goed terecht met een infrarood paneel. Je verbruikt dan iets meer per kilowattuur omdat deze recent gebouwde huizen een isolatie hebben die vrij goed is. Je kunt dan een beredeneerde schatting maken tussen 25 en 30 watt per m3. 

infrarood paneel

Infrarood verwarming kosten

Wil je de infrarood verwarming kosten berekenen. De prijs van stroom in Nederland ligt momenteel tussen 40 en 50 cent per kilowattuur (kWh). Niettemin zijn de kosten van stroom aan grote verschuivingen onderhevig. Bovendien varieert dit naargelang de dienst en de streek. Door de thermostaat juist in te stellen, kunnen gebruikers van infrarood verwarmingssystemen vaak op de Infrarood verwarming kosten besparen. 

Als de temperatuur met 1 graad Celsius verlaagd wordt, is er een besparing van ongeveer 6 tot 7 procent op de jaarlijkse rekening. In plaats van de verwarming 24 uur per dag aan te laten, kun je de app voor de bediening van je slimme huis gebruiken om de temperatuur te regelen en Infrarood verwarming kosten naar beneden te brengen. 

Meer informatie over wattage berekenen

Wattage berekenen is een belangrijk aspect, zodat je niet een infrarood paneel koopt die te weinig of juist teveel vermogen heeft. Als het erom gaat geld te besparen op verwarmingsuitgaven met infrarood panelen, zijnde prestatie en de wattage een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. 

Wil je meer informatie over infrarood verwarming hoeveel watt? Je kan voor infrarood verwarming hoeveel watt contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming hoeveel watt wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. 

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood verwarming hoeveel watt. Lees meer over infrarood panelen. Koop nu infrarood panelen op Infrarood Verwarming en Infrarood Paneel. Lees het complete artikel infrarood verwarming hoeveel watt

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.