Infrarood panelen slaapkamer

Infrarood panelen in de slaapkamer

Wil jij ook een vochtvrije, maar wel warme slaapkamer? Een slaapkamer die niet stinkt naar een vieze radiator en waarbij je ook nog eens je kamer kan ventileren? De antwoorden op deze vragen zijn om de ruimte te verwarmen door middel van infrarood verwarming. 

Met infrarood warmtepanelen verwarm jij je slaapkamer exact zoals jij dat wilt. Niet te warm, maar ook niet te koud. Vooral tijdens de koude wintermaand, wil je niet als een ijsklompje in bed stappen. 

Het huis kan onaangenaam koud zijn, zeker in de vroege ochtenduren. De beste oplossing is om een infrarood paneel in je slaapkamer te installeren. 

Je geniet dan van natuurlijke warmte, waarbij je ook het raam open kan zetten om te luchten. Infrarood panelen zijn geurloos én geruisloos, waardoor je heerlijk bij de juiste binnen temperatuur kan slapen. 

Infrarood paneel infrarood panelen slaapkamer infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 17

Hoe werken infrarood panelen

Infrarood panelen werken door middel van infrarode straling. Net zoals de zon warmen de stralen de objecten in de kamer op, alleen dan zonder de schadelijk uv straling. Dit is een andere manier van verwarmen dan via een conventioneel systeem, zoals een cv ketel. 

De objecten in de kamer houden de warmte vast en weerkaatsen deze vervolgens weer de hele ruimte in. Je voelt vanaf alle kanten de heerlijke warmte. 

Een infrarood verwarmingssysteem heeft een snelle reactietijd, veel sneller dan een andere elektrische verwarming of centrale verwarming. Afhankelijk van de grootte en het vermogen van de ir verwarming is het paneel in slechts 8 tot 15 minuten warm. 

Als de slaapkamer eenmaal is opgewarmd, blijft de warmte lang vastzitten in de objecten. Zoals het bed, de kast, de vloer en de muren. Vanwege de opgeslagen warmte kan je gerust een raam open zetten om de slaapkamer te ventileren. Het warmteverlies is minimaal. 

Dit in tegenstelling tot een cv verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Wanneer je dan een raam openzet, vliegt de warmte naar buiten. Met een infrarood verwarming kan je gerust een raam openzetten en het toch lekker warm hebben in de kamer. 

warmtepanelen Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Beste positie van een infrarood paneel in slaapkamer

De beste positie voor een infrarood verwarming slaapkamer is aan de wand of aan het plafond. Afhankelijk hoe de inrichting van je kamer is, zoals de plaats van je bed. 

In de slaapkamer adviseren wij altijd om een infrarood paneel niet direct boven het bed te plaatsen. Althans niet boven het hoofdgedeelte van het bed. Directe en permanente straling op het hoofdgedeelte wordt namelijk als ongemakkelijk ervaren. 

Een infrarood verwarming plafond boven je bed kan zeker wel. Installeer het plafondpaneel dan aan het voeteneinde van je bed. Een plafond paneel is ideaal voor in de slaapkamer, omdat je daar ook de ruimte hebt. 

Wandmontage is ook een optie voor in de slaapkamer. Het is een eenvoudige en snelle installatie. Vanaf de wand straalt de warmte de slaapkamer in en kan het alle objecten en mensen verwarmen. 

Let altijd bij wandmontage op dat er geen grote objecten in de weg staan. Door obstructie kan de warmte niet gelijkmatig in de kamer worden verdeeld, waardoor je warmteverlies hebt. Hang bijvoorbeeld ook geen gordijnen over het infrarood paneel. 

De ideale plek voor montage aan de wand is om te kiezen voor de muur die tegenover de buitenmuur zit. Op deze manier wordt namelijk de buitenmuur ook goed opgewarmd, waardoor het vocht uit de muren trekt. Dit heeft als groot voordeel dat je geen schimmel vorming meer krijgt in de buitenmuren. 

Tijdens de nachtrust is het verstandig de temperatuur van de elektrische verwarming infrarood te verlagen naar 16 of 17 graden. 

warmtepanelen infrarood paneel spiegel advies

Geen schimmel in de slaapkamer

De ideale luchtvochtigheid voor in huis ligt tussen de 40 en 60%, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Een te vochtige atmosfeer is niet goed en kan leiden tot gezondheidsproblemen. Te droge lucht is daarentegen ook niet goed, dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Bijvoorbeeld door droge ogen, neus en lippen. 

Met een infrarood paneel in je slaapkamer bereik je de juiste luchtvochtigheid, waardoor schimmels geen kans hebben op zicht te nestelen. Hierdoor heb je een gezond binnenklimaat in de slaapkamer.

Infrarood panelen brengen de ideale luchtvochtigheid in de woning. Je hebt hierdoor een goede ademhaling en betere nachtrust.

Infrarood panelen zijn mooi

Infrarood panelen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Zoals glas, natuursteen of aluminium. Hoewel de natuurstenen infrarood panelen qua efficiëntie moeilijk te verslaan zijn, zijn de varianten in glas en aluminium weer goedkoper. 

Als het op design aankomt, is aluminium of glas de beste keuze. Hier kun je het oppervlak van het paneel naar eigen wens ontwerpen. Je hebt bijvoorbeeld een infrarood paneel spiegel. Dit is een warmtepaneel in de vorm van een spiegel. Deze staat prachtig in je slaapkamer. Een verwarming en passpiegel in één apparaat! 

Doordat de ir warmtepanelen dun zijn, slechts 2 tot 3 centimeter, valt het niet eens op dat je een verwarming aan de muur of plafond hebt hangen. 

In onze online shop kan je alle modellen en prijzen infrarood panelen zien. Of breng een bezoek aan één van onze showroom in de Benelux, waar je ook de infrarood panelen kopen kan. Onze adviseurs vertellen je graag alles over onze infrarood oplossingen.

Infrarood panelen zijn modern, zuinig, duurzaam en veel verschillende soorten verkrijgbaar. Ze mogen ook juist opvallen in je inrichting. Kies nu voor een infrarood paneel in de slaapkamer en geniet van de warmte en een comfortabele nachtrust! 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.