Infrarood panelen als bijverwarming

Infrarood panelen als bijverwarming voor extra warmte

Infrarood panelen kunnen als bijverwarming of hoofdverwarming worden ingezet. In bestaande huizen met een lage isolatiewaarde zijn infrarood panelen zeer geschikt om te gebruiken als bijverwarming. Denk hierbij aan een ir paneel in de badkamer of hobbyruimte. Maar ook voor de slaapkamer of keuken zijn infrarood panelen zeer geschikt als bijverwarming. 

Infrarood panelen zijn uiterst goed te combineren om een ruimte optimaal te verwarmen. Door eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, ben je nog ook nog eens duurzamer en voordeliger uit. Verwarmen middels infrarood is gezond en je geniet van de aangename directe warmte. 

Bij nieuwe goed geïsoleerde huizen of appartementen zijn infraroodpanelen als hoofdverwarming enorm geschikt voor een hele ruimte te verwarmen. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten daardoor ook laag. 

Hoe werkt infrarood verwarming

Snel bij verwarmen met infrarood panelen

Voor ruimtes die niet vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld de logeerkamer, is een infrarood paneel een slimme en snelle oplossing om de kamer bij te verwarmen. Als je onverwacht een logee krijgt, heb je in een korte tijd de logeerkamer aangenaam warm. 

Een andere situatie waarbij infrarood panelen goed in te zetten zijn als bijverwarming, is op de wat koudere avonden. In het najaar is het op de dag nog warm in je woonkamer. Echter zodra de avond aanbreekt, voel je de kilheid het huis insluipen. Je hebt wat extra warmte nodig. 

Je wilt eigenlijk bij verwarmen, maar om nu de centrale verwarming aan te zetten voor die paar uurtjes is niet echt duurzaam. Nog maar niet te spreken van de kosten die dat met zich meebrengt. Een infrarood paneel biedt hier de uitkomst. 

Doordat een ir paneel een korte opwarmtijd heeft heb je de ruimte snel en aangenaam warm. Afhankelijk van het vermogen is een infrarood paneel binnen de 8 en 15 minuten opgewarmd. Om deze reden is een elektrische verwarming, zoals een ir paneel, zeer geschikt om snel een ruimte of zone bij te verwarmen. 

garage infrarood verwarming muur

Snel warm en kosten besparend

De hobbyruimte, speelkamer of garage bij verwarmen? Een infrarood paneel kan dit moeiteloos. Voordeel van installatie van infrarood paneel aan de muur is dat dit zeer eenvoudig is. Voor de aansluiting heb je alleen elektriciteit nodig. 

Doordat een ir paneel snel opgewarmd is hoef je de verwarming niet lang aan te hebben om het toch aangenaam warm te hebben. Infrarood verwarming warmt namelijk heel gericht. 

Wanneer je bijvoorbeeld in de garage een werkbank hebt staan, dan hoef je alleen die zone iets te verwarmen. De garage hoeft verder niet in zijn geheel opgewarmd te worden. 

Een infrarood paneel is hier geschikt voor. Het verwarmt alleen daar waar het nodig is. Hierdoor ben je zuinig in het verbruik en dus kosten besparend. 

Het verschil met een convectie verwarming is, dat een infrarood paneel niet de lucht verwarmt, maar de objecten in de ruimte. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de kamer op. De voorwerpen houden de warmte lang vast en reflecteren de warme stralen terug de ruimte in. De langgolvige infrarode straling verwarmt je huid, maar dringt niet door. 

Doordat infraroodpanelen heel gericht verwarmen, is het geschikt voor kleine kamers. Je voelt direct de warme stralen op je lichaam. Verlaat je de ruimte, dan zet je de infrarood verwarming gewoon uit. Hierdoor is je energieverbruik laag. Een centrale verwarming kan hier niet tegenop. 

Mobiele kachel kantoor en thuis df

Mobiel infrarood paneel

Heel handig is het hybride of mobiele infrarood paneel. Dit ir paneel staat elegant op een standaard, welke vaak voorzien is van wieltjes. Op deze manier kan je het paneel verplaatsen naar de ruimte of zone die jij wilt verwarmen. Denk hierbij aan situaties als een terrasverwarming, of de tuinserre of de koude hoek in de woonkamer waar het bureau staat. 

Je kan met een mobiele ir verwarming iedere zone bij verwarmen die je maar wilt. Heb je het paneel niet meer nodig? Dan berg je het weer op. Door de wieltjes kan je het paneel makkelijk verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt voor een mobiel ir paneel is een aansluiting op de elektriciteit. 

Een andere mobiele warmte optie voor buiten is een infrarood terrasverwarming. Deze zie je vaak staan op de terrassen van hotels of restaurants. De gasten kunnen op de iets koudere lente avond toch buiten nog heerlijk nagenieten van een fantastische dag in de buitenlucht.

Met infrarood panelen in en rondom je woning bespaar je per jaar op de kosten van elektra. Of het nu is als bijverwarming of als hoofdverwarming. Verwarmen met infrarood verwarming is duurzaam, aangenaam warm en je bespaart al snel een paar honderd euro per jaar op de verwarmingskosten.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.