Infrarood paneel systeemplafond

Infrarood paneel systeemplafond is ideaal

Infrarood systeemplafond panelen zijn een ideale uitkomst om een grote ruimte goed te verwarmen. De warmte afgifte is namelijk zeer aangenaam. Daarnaast is de ruimte in mum van tijd heerlijk warm door de snelle reactietijd. Binnen 8 tot 15 minuten draait de infrarood verwarming al op volle warmtekracht.

De warmte overdracht verloopt via infrarood straling. De onschadelijk warme infrarood stralen worden door de mens als zacht, gezond en heilzaam beschouwd. Het binnenklimaat is gezond omdat infrarood niet de lucht verwarmd, maar de objecten. 

Er is geen sprake van een warme luchtcirculatie, zoals bij een conventionele verwarming. Hierdoor heb je geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën. Met een infrarood paneel systeemplafond heb je aangename warmte gecombineerd met een eenvoudige installatie. 

infrarood paneel systeemplafond

Infrarood systeemplafonds ideaal voor bedrijven en scholen

De infrarood systeemplafond panelen zijn ideaal voor installatie bij scholen en bedrijfsruimtes. Zoals kantoortuinen, winkels, beurs- en bedrijfshallen. Door de witte subtiele kleur, RAL 9016, met fijne poedercoating en speciale constructie zijn de metalen plafond panelen nauwelijks te onderscheiden van een conventioneel roosterelement. 

Dit type is ideaal voor gebruik in kleine en ook grotere bedrijfsruimtes. De standaard afmetingen zorgen ervoor dat dit modulaire systeem overal eenvoudig toe te passen is. Het is zowel geschikt voor installatie bij een bestaand standaard systeemplafond en voor een nieuw roosterplafond. In iedere commerciële ruimte zijn infrarood verwarmingspanelen ideaal! 

Flexibele montage en demontage

Je hebt met een infrarood systeem plafondpaneel volledige flexibiliteit in het ontwerp van de te verwarmen ruimte. Door het modulaire systeem, kan je op ieder gewenst moment een rooster monteren of demonteren. De modules zijn onafhankelijk van elkaar te verplaatsen. 

Bijvoorbeeld wanneer een kantoortuin wordt aangepast door meer werkplekken te creëren en het zitgedeelte weg te halen. De warmtepanelen kunnen eenvoudige worden toegevoegd boven de nieuwe bureaus. Dankzij de rooster indeling ben je flexibel hoe je de ruimte wilt aanpassen en dus ook verwarmen. 

Het is ook mogelijk om alleen een specifieke zone te verwarmen. Infrarood panelen zijn zeer geschikt om gericht te verwarmen. De bediening van de panelen wordt gedaan met behulp van een draadloze thermostaat. 

badkamer-infrarood-verwarming (8)

Hoe werken infrarood warmtepanelen?

Infrarood warmtepanelen zenden directe warmtestralen uit naar de objecten en mensen in de ruimte. De warmtebronnen slaan deze warmte op. Vervolgens weerkaatsen de infrarood stralen werkelijk op alles wat in de ruimte staat. Denk hierbij aan de meubels, bureaus, vloer en muren. 

Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat je van alle kanten de heerlijke warmtestralen voelt. Zo werkt infrarood verwarming.

Infrarood straling kan je vergelijken met de natuurlijke zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. De stralen van de zon voelen ook warm aan als ze je huid raken. Precies dit effect heeft een infrarood verwarming. Bij een goed geïsoleerd pand werken infrarood panelen nog beter, maar het is geen vereist. 

Met infrarood verwarming heb je geen last van onaangename luchtcirculatie. Dit heeft als voordeel dat er geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht rond dwarrelen. Vooral gunstig voor persoenen die allergieën hebben of astmatische klachten.  

Voor kantoorruimtes is een luchtcirculatie onaangenaam voor de werknemers. Hoe vaak hoor je wel niet dat het tocht, of een koude luchtstroom langs de nek gaat. Door gebruik te maken van infrarood plafondpanelen behoren deze klachten verleden tijd. 

Door infrarood verwarming te gebruiken blijft de luchtvochtigheid ook op het juiste niveau. De ideale luchtvochtigheid voor kantoorpanden en ook woningen, ligt tussen de 40 en 60 procent. Hierdoor krijgen ook schimmels geen kans om te groeien in de muren. 

Een te vochtige atmosfeer is niet gezond, maar een te droge lucht is ook niet goed. Hierdoor krijg je last van bijvoorbeeld droge ogen, lippen en neus. Door warmtepanelen in het systeemplafond te monteren creëer je een gezond binnenklimaat. 

infrarood paneel systeemplafond

Voordelen van een infrarood paneel systeemplafond

Infrarood panelen installeer je aan de wand of het plafond. Bij plafondmontage heb je een wijde verspreiding van de warmte.. 

Een infrarood paneel aan de muur daarentegen bereikt een maximale temperatuur van 110 graden Celsius. Wandpanelen moet je namelijk kunnen aanraken zonder gevaar te lopen op brandwonden of brandblaren. 

De voordelen van elektrisch verwarmen met infrarood panelen voor het systeemplafond zijn onder andere: 

  • Te combineren met ieder systeemplafond. 
  • Eenvoudig in het roosterplafond te plaatsen
  • Thermostaat gestuurd.
  • Zeer geschikt voor kantoor tuinen. 
  • Ideaal voor bedrijfsruimten en bedrijfshallen. 
  • Ook geschikt voor winkels en tentoonstellingen met grote oppervlakte.
  • Eenvoudige en snelle montage. 
  • Optimaal binnenklimaat.
  • Gerichte aangename warmte en betere luchtkwaliteit.

Modellen voor het infrarood systeemplafond

De infraroodpanelen systeemplafond zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk 60×60 cm en 120×60 cm. Voor beide plafond afmetingen zijn ir panelen verkrijgbaar als enkele en dubbele panelen. 

Het vierkante enkele infraroodpaneel heeft een vermogen van 400 watt. De rechthoekige ir plafond panelen vervangen twee rooster elementen. Ze genereren de warmte met een vermogen van 800 watt. 

Wil je meer informatie over verwarmen door middel van infrarood systeemplafond panelen? Neem contact met ons op via onze klantenservice. Onze website maakt gebruik van een contactformulier. Vul je persoonlijke gegevens in en wij nemen vervolgens contact met je op.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.