Infrarood paneel spiegel

Infrarood paneel spiegel is stijlvol

Een infrarood paneel spiegel in de badkamer, kledingkamer of woonkamer is gewoonweg stijlvol en heerlijk warm. Een infrarood paneel spiegel heeft een prachtig design en past daarom in jouw woning. 

Een infrarood verwarming in spiegel uitvoering is zeer dun, slechts 2 centimeter, waardoor je ruimte bespaart in de kamer. Je ziet niet eens dat het een verwarming is. 

Een infrarood paneel spiegel is vooral populair in de badkamer. Doordat het geen ruimte in beslag neemt en je toch al een spiegel boven je wastafel hebt hangen. Je vervangt eenvoudig de gewone spiegel door het infrarood paneel spiegel. 

badkamer

Eigenlijk is een Infrarood paneel spiegel in de badkamer onmisbaar. Er zijn twee grote voordelen aan verbonden. Allereerst is je badkamer ’s morgens heerlijk warm en ten tweede heb je nooit meer last van een beslagen spiegel. 

Wanneer je onder de douche vandaan komt of uit bad stapt, kan je gelijk in de spiegel kijken. Je hoeft deze niet eerst droog te maken met een doek. 

Een Infrarood paneel spiegel van HeatXL zijn gemaakt van gehard glas en hebben een licht verchroomd spiegel oppervlak. Ze zijn verkrijgbaar in rechthoekige en vierkante spiegelvorm en zijn eenvoudig en snel te monteren aan de muur. 

Thermostaten-infrarood-panelen (2)

Warme badkamer door slimme thermostaat

Wanneer je ’s morgens opstaat, kruip je onder je warme deken vandaan. Daarna wil je toch zeker in een warme badkamer stappen? Met een infrarood paneel spiegel met slimme thermostaat is dit eenvoudig te regelen. 

Met een slimme thermostaat op je infrarood paneel spiegel programmeer je de verwarmingstijden voor iedere dag van de week. Sta je in het weekend bijvoorbeeld iets later op, stel voor de zondag een andere starttijd in. Een infrarood paneel heeft een zeer snelle opwarmtijd, in slechts 8 tot 15 minuten is de verwarming op volle kracht. 

Programmeer je Infrarood paneel spiegel, zodat deze 15 tot 30 minuten voordat je opstaat aan gaat. Zodra je ’s morgens de badkamer inloopt voel je de heerlijke warmte. Het is ineens niet meer zo vervelend op vroeg op te staan. 

Vergeet ook niet een programma in te stellen voor de avond, wanneer je naar bed gaat. Het inschakelen of onderbreken is afhankelijk van je eigen warmtebehoefte, zet het paneel aan of uit.

Het infrarood paneel met thermostaat bedien je eenvoudig door de app op je smartphone. Via de app kan jij en de andere familieleden alles regelen zoals de temperatuur, de verschillende programma’s en je kan het ir paneel er natuurlijk ook mee aan of uitzetten. 

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 2

Geen schimmels meer in je badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte, waar schimmels heel makkelijk gedijen. In een droge omgeving kunnen schimmels zich moeizaam of zelfs helemaal niet ontwikkelen. Bij een luchtvochtigheid van boven de 60% kunnen schimmels zich goed nestelen en daardoor verder ontwikkelen. 

Met een infrarood paneel in je badkamer zorg je voor de juiste luchtvochtigheid en binnenklimaat van tussen de 40 en 60%. Infrarood panelen warmen direct de objecten in de ruimte op. Het werkt anders dan een conventionele verwarming waarbij de lucht wordt opgewarmd. 

De infrarood stralen warmen de muren, vloer en badkamermeubels op, die vervolgens de warmte vasthouden en tevens terug kaatsen de ruimte in. De muren blijven warm en droog, waardoor schimmelvorming in je badkamer geen kans meer heeft. 

Naast dat de vieze plekken op je muren smerig zijn, zijn schimmels tevens schadelijk voor onze gezondheid. Daarnaast versterken schimmelsporen allergische reacties en zijn tevens slecht voor onze luchtwegen. Het benauwd hebben en hoesten zijn één van de meest voorkomende klachten door schimmels. 

Combineer de infrarood panelen in de badkamer

Een veel voorkomende combinatie van verwarming met gehard glas in de badkamer is een infrarood paneel spiegel en een handdoek verwarming. Het Infrarood paneel spiegel hang je boven de wastafel en de handdoekdroger bevestig je tegenover de douche. Als je uit de douche stapt wikkel jezelf heerlijk in de warme handdoek. 

Het ir glaspaneel heeft speciale handdoek dragers die met onzichtbare beugels aan de achterkant van het paneel bevestigd zijn. Het lijkt net of de handdoek beugels in de lucht zweven. Een mooie eyecatcher voor in je badkamer. 

Het bovenste deel van de Infrarood paneel spiegel is infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden Celsius. Het onderste deel van de Infrarood paneel spiegel heeft een droogfunctie voor de handdoeken, welke een maximale temperatuur van 70 graden Celsius heeft.

De infrarood panelen van zijn dankzij de ip44 of ip54 klasse spatwaterdicht en daardoor geschikt voor installatie in natte ruimtes. Houd wel altijd de veiligheidsafstand van 60 centimeter van de dichtstbijzijnde waterafsluiting in acht. 

Infrarood paneel infrarood panelen Infrarood paneel spiegel

Design ir verwarming van gehard glas

De Infrarood paneel spiegel is gemaakt van gehard glas. Dit materiaal wordt voor meerdere uitvoeringen van ir panelen gebruikt, zoals een ir krijtbord of beeldpaneel. 

De verwarming met gehard glas wordt kant en klaar geleverd inclusief stekker. Infrarood verwarming in design stijl zijn gemaakt van gehard glas en is zeer sterk en veilig. Glas is zeer strak materiaal. De temperatuur in de ruimte regel je perfect met de ingebouwde thermostaat. 

Door het Infrarood paneel spiegel te monteren aan de wand en door de elektrische stroom inschakelen kan je direct genieten van de warme infrarood stralen. De stroom inschakelen of onderbreken kan door middel van de ingebouwde of slimme thermostaat. 

Het glaspaneel is een verwarming in design uitvoering, welke zeer strak vormgegeven is. Het past dan ook zeker in iedere kamer. Verkrijgbaar via onze showrooms en natuurlijk ook in onze online shop.

Infrarood paneel spiegel in je slaapkamer

Een infrarood paneel is niet alleen geschikt voor de badkamer, maar staat ook prachtig in je slaapkamer of kledingkamer. Met een infrarood paneel in je slaapkamer, verwarm jij precies de kamer zoals jij dat wilt. 

In de slaapkamer kan het vooral in de ochtend enorm koud zijn, waardoor het niet fijn is als je vroeg moet opstaan. De oplossing is een infrarood paneel aan de muur of plafond.

Met een Infrarood paneel spiegel in je slaapkamer heb je gelijk een mooie passpiegel en breng je daarnaast de temperatuur in je slaapkamer op het juiste niveau. Infrarood panelen worden vormgegeven met een prachtig design voor in je slaapkamer. 

Door het dunne ontwerp past de Infrarood paneel spiegel op iedere vrije muur in je slaapkamer. Geen lelijke radiotoren meer onder je raam, maar een prachtige passpiegel die ook nog eens heerlijk warm is. 

Wanneer de slaapkamer opgewarmd is blijft de warmte opgeslagen in de meubels, vloer en muren. Zonder heel veel warmte te verliezen kan je de slaapkamer goed luchten. Ook kan je een raam op een kier zetten tijdens het slapen, zodat je verse lucht hebt in je slaapkamer. 

Een Infrarood paneel spiegel is perfect voor in de badkamer en de slaapkamer. Daarnaast is de Infrarood paneel spiegel in de woonkamer zeer stijlvol. We rekenen voor een gemiddelde isolatie 30 watt per m voor woonkamers. De heerlijke warmte en het mooie design van de infrarood paneel spiegel is een aanvulling op je inrichting. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.