Infrarood paneel plafond voordelen

Infrarood paneel plafond installatie

Een infrarood paneel plafond voorziet de ruimte gelijkmatig van heerlijke infraroodwarmte. Doordat de straling van bovenaf komt heeft het een groter stralingsbereik, waarbij de muren, meubels en ook de vloer heerlijk opwarmt.

Bij infrarood verwarming houden de objecten de warmte vast. Waardoor je extra lang een behaaglijk gevoel hebt. Bovendien weerkaatsen de stralen ook op deze objecten, en brengen op deze manier de warmte weer terug de kamer in. Je voelt daardoor van alle richtingen de infraroodwarmte.

Het voordeel is ook dat de infraroodstraling de vloer kan bereiken en je daardoor van een warme vloer profiteert, zoals een vloerverwarming. Het effect van vloerverwarming is vooral uitgesproken in natuursteentegels met structuur, parket of zelfs plankenvloeren, maar een dunne laminaatvloer is ook goed.

infrarood paneel plafond

Bereik infrarood verwarming plafond

Het bereik van een infrarood verwarming plafond is groot. Net als een wandverwarming straalt het infrarood paneel plafond 3 meter. Dit zijn de warmtepanelen die een temperatuur bereiken van maximaal 120 graden Celsius.

Je hebt ook een infrarood verwarming plafond die een hogere temperatuur halen, tot maar liefs 150 graden Celsius. Deze hebben een stralingsbereik tot wel 4 meter. De stralingshoek van plafond verwarming is 100 tot 120 graden.

Vanwege dit grote bereik wordt een plafondverwarming infrarood aanbevolen in grote ruimtes. Denk hierbij aan de woonkamer, kantoor of keuken. In de keuken heb je vaak geen ruimte aan de wand, waardoor een plafond verwarmingspaneel uitkomst biedt. Zeker in woonkeukens.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 huis keuken paneel elektrische verwarming met thermostaat

Bediening infrarood panelen plafond

De bediening van infrarood panelen plafond gaat eenvoudig middels de thermostaat. Het hoofdstation kan je op elke plek in de kamer plaatsen aan de wand of op de standaard. Op deze manier kan je eenvoudig de temperatuur regelen van de infrarood panelen plafond.

Overigens bedien je alle infrarood panelen afzonderlijk van elkaar. Ook kan je tijdschema’s instellen wanneer de infrarood kachel aan moet gaan, uit moet gaan, een programma voor doordeweeks en in het weekend.

Kies je voor een digitale wifi thermostaat dan kan je de infrarood panelen plafond ook op afstand bedienen via de app op je smart device. Hoe handig is dat wel niet. Bovendien bespaar je met een thermostaat verwarming tot wel 25-30% op de verwarmingskosten. Dit komt omdat je meer inzicht in het verbruik krijgt en de kachels nooit onnodig aanstaan.

Infrarood verwarming plafond met verlichting

Infrarood verwarming plafond met verlichting

Met infrarood panelen kan je alle kanten op. Je kan ze aan de muur hangen waarmee je perfect je huis kan verwarmen. Met onze panelen aan het plafond heb je een nog groter stralingsbereik. Omwille van de verlichting doet men dit vaak niet.

Dan heeft Infrarood Verwarming daar de oplossing voor, namelijk een infrarood verwarming plafond met verlichting. Met onze duo-line ledframe hebben we dit ‘probleem’ heel handig opgelost. Onze frames met ledverlichting zijn verkrijgbaar in diverse maten, welke passend zijn voor de warmtepanelen.

Zowel het paneel als de verlichting is zeer eenvoudig te installeren. Het paneel wordt geleverd met een hele handige boormal, zodat de boorgaten op de perfecte plaats gemaakt worden.

Je kan daardoor de infrarood verwarming plafond met verlichting eenvoudig ophangen. We hebben ook een eigen installatie dienst die dit alles zonder breekwerk voor jou kan installeren.

ir paneel badkamer

Tot slot over plafondverwarming

De voordelen van plafondverwarming zijn zeer groot. We sommen er een aantal voor je op:

 • Groot stralingsbereik.
 • Vloer warmt op, geen vloerverwarming meer nodig.
 • Prachtige designs.
 • Leverbaar in diverse afmetingen en wattages.
 • Eenvoudige installatie, ook in combinatie met led-verlichting.
 • Badkamer plafond verwarming zorgt voor warme vloer.
 • Plafondverwarming is ruimtebesparend (slechts 1,7 tot 2,2 cm dik).
 • Zuinig in verbruik en géén onderhoudskosten.
 • Bediening via draadloze thermostaat.
  .

Heb je nog vragen over infrarood verwarming plafond ? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van infrarood verwarming plafond. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals Hoeveel Watt verwarming nodig. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope en zuinige elektrische verwarming. Infrarood paneel plafond kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.