Infrarood paneel handdoek beugel

De temperatuur in je badkamer is precies goed, je handdoek is heerlijk warm en je badkamer spiegel is niet beslagen als je hebt gedoucht. Is dit mogelijk denk je? Jazeker, met infrarood panelen in je badkamer kan je dit fantastische warme resultaat bereiken. 

Niets is toch lekkerder als je ’s morgens de badkamer betreedt en het heerlijk warm is. Je voelt de warme tegels onder je voeten en de warme infrarood stralen in je nek. Als je onder de doucht vandaag komt, wikkel jij jezelf in een warme handdoek door het warme infrarood paneel met handdoek beugel. 

De badkamer is één van de koudste ruimtes in huis. Infrarood verwarming is zeer geschikt om je een warm gevoel in de badkamer te geven. Daarnaast heb je ook nog eens het voordeel dat de luchtvochtigheid lager wordt. Zeker bij natte ruimtes moet je hier ook denken, om vervolgens schimmelvorming te voorkomen. 

De infrarode stralen zijn ook nog eens gezond voor je. De warme stralen hebben een therapeutische en relaxte werking op je lichaam. Je voelt direct de warmte op je huid, waardoor je spieren goed ontspannen. 

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel

Mogelijkheden voor infrarood paneel in de badkamer

Infrarood paneel in de badkamer is zeer functioneel en staan daarnaast ook prachtig. Zoals een infrarood handdoek beugel voor je handdoeken, lekker warm en handig. Je hebt gelijk plek om je handdoek aan op te hangen. 

Een spiegelpaneel boven je wastafel is een andere mogelijkheid. Of wat dacht je van een ir paneel aan het plafond? Altijd warme voeten, net zoals een vloerverwarming. 

Infrarood glaspaneel met handdoek beugel

De handdoek beugel is gecombineerd met een glazen infrarood wandpaneel van Welltherm Dual-zone. Dankzij de onzichtbare bevestigingsbeugel die aan de achterkant van het paneel vast zit, lijkt het net of de beugel zweeft. Er kunnen twee handdoek beugels op het infrarood paneel gemonteerd worden. 

De Welltherm Dual-zone paneel is een handdoekdroger en ir verwarming in één. De bovenste zone van het paneel is zuiver voor infrarood verwarming, die oploopt tot 120 graden Celsius. De onderste zone heeft een droog functie waarvan de maximale temperatuur 70 graden Celsius is. 

Deze intelligente combinatie zorg voor warme en droge handdoeken en verwarmt daarnaast de badkamer. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de warmte en het energieverbruik. 

infrarood paneel spiegel badkamer

Infrarood glaspaneel met spiegel

Een infrarood glaspaneel met spiegel doet ook zijn werk in de badkamer. Het is heerlijk warm en functioneel. Door de warme infrarood stralen heb je namelijk nooit meer last van een beslagen spiegel. 

Hang een ir spiegelpaneel boven de wastafel, wanneer je klaar bent met douchen hoef je niet eerst de spiegel droog te maken met een doek. 

Een infrarood spiegel paneel is slechts 3 centimeter dik, waardoor het geen extra ruimte in je badkamer inneemt. Daarnaast zie je niet eens dat de spiegel een verwarming is. Het staat prachtig in je badkamer. 

Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Om als voorbeeld te nemen, een spiegel paneel in je badkamer van 90 bij 60 centimeter, met een vermogen van 580 Watt kost gemiddeld per dag slechts 0,58 euro. Infrarood panelen staan voor klasse met een hoog rendement. 

Warme vloer met een infrarood plafondpaneel

Met een infrarood plafondpaneel heb je nooit meer koude voeten, omdat de ir stralen direct de vloer verwarmen. Vooral tegels nemen warmte zeer goed op, waardoor het aanvoelt als een vloerverwarming. 

Daarnaast zijn de warme infrarood stralen van bovenaf heerlijk voor je schouders en nek. Infrarood stralen hebben namelijk een therapeutische en ontspannende werking. 

Is een infrarood paneel gevaarlijk in de badkamer?

Het antwoord op deze vraag is nee, het is niet gevaarlijk om een infrarood paneel in de badkamer op te hangen. Dankzij de ip54 klasse kan dit type glaspaneel ook in vochtige ruimtes worden gemonteerd. Of het nu om een ir handdoekbeugel gaat, een spiegel-of plafondpaneel, de glazen infrarood panelen van HeatXL zijn spatwaterdicht. 

Houd bij installatie in de badkamer altijd de veiligheidsafstand van 60 centimeter van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht. 

infrarood paneel met thermostaat

Bediening met je smartphone

De infrarood panelen bedien je gemakkelijk met een draadloze thermostaat. Door middel van een app op je smartphone kun je de panelen afzonderlijk bedienen en instellen. 

Dankzij de verschillende programma’s kan de thermostaat meerdere schakeltijden beheren. Je stelt bijvoorbeeld in dat het paneel een half uur voordat je opstaat aan gaat, daarnaast pas je de temperatuur eenvoudig aan naar jouw behoeften. 

Met infrarood panelen bespaar je op energie, en tegelijkertijd heb je een heerlijk warme comfortabele badkamer. 

Wil je meer informatie over het infrarood paneel handdoek beugel, spiegel- of plafondpaneel in jouw badkamer? Kom lang bij één van onze showrooms, onze adviseurs staan je graag te woord. Daarnaast kan je direct zelf de warmte ervaren. 

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.