Infrarood paneel badkamer

Infrarood panelen voor in de badkamer

Infrarood panelen in je badkamer zijn een ideale en warme oplossing. Geen koude badkamer meer in de vroege ochtend. Nee, met infrarood panelen in de badkamer heb je niet alleen een warme douche, maar ook warme handdoeken en warme voeten. 

Een veel voorkomende combinatie in de badkamer is een infrarood paneel spiegel met daarnaast een infrarood paneel handdoek beugel. De ir panelen van HeatXL zijn uitermate geschikt om je een warm gevoel in de badkamer te geven. Je profiteert daarnaast ook gelijk van een lagere luchtvochtigheid. 

Dit is tevens weer goed tegen schimmelvorming in de muren. De warmte van infrarode straling is niet alleen fijn, maar ook gezond, omdat de warme stralen hebben ook nog eens een therapeutisch en ontspannende werking op ons gestel.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming handdoekdroger

Droge en warme handdoeken

De infrarood handdoek houder is gecombineerd met een glazen infrarood. De bevestiging beugels voor de houder zijn onzichtbaar, doordat je ze op de achterkant van het ir paneel bevestigd. Het lijkt daardoor net of de beugels voor het paneel in de lucht zweven. 

Op het infraroodpaneel is ruimte voor maar liefst twee handdoek beugels. 

Het speciale ir glaspaneel voor de badkamer heeft een dubbel functie. Het is een handdoek drager en ook een verwarming. 

Het bovenste gedeelte van het paneel is de krachtige verwarming, welke een temperatuur bereikt van 120 graden Celsius. Het onderste deel van het paneel heeft een droogfunctie voor de handdoeken, de maximale temperatuur is 70 graden Celsius. 

Deze slimme combinatie zorgt ervoor dat je een heerlijke warme badkamer hebt en daarnaast droge en warme handdoeken. Je maakt optimaal gebruik van de warmte met daarnaast een laag energie verbruik. 

infrarood paneel spiegel badkamer

Infrarood spiegelpaneel mag niet ontbreken

Heb je ook zo’n hekel eraan dat als je gedoucht hebt, je spiegel helemaal beslagen is? Je moet deze eerst met een doek droog maken, zodat je jezelf kan zien. De damp van de warme douche of bad beslaat constant je spiegel. 

Met een infrarood spiegelpaneel los je dit probleem direct op, waardoor je geen beslagen spiegel meer hebt. Je ziet gelijk je spiegelbeeld als je onder de douche vandaan komt. Ook geeft het de natuurlijke warmte die je ’s morgens vroeg wilt voelen als je de badkamer betreedt. 

Met infrarood spiegel paneel bespaar je tevens ruimte in je badkamer. De panelen zijn namelijk flinterdun, slechts 2,5 centimeter. Een ander bijkomend voordeel, is dat je geen radiator meer in het zicht hebt hangen. 

Het ir spiegelpaneel heeft een licht verchroomd spiegel oppervlak, waardoor je alles helder ziet. Als je eenmaal een infrarood verwarmingssysteem met spiegel hebt, wil je niet meer anders. Je kan kiezen tussen een vierkante of rechthoekige spiegel model.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 3

Infrarood plafond paneel zorgt voor warme voeten

Een infrarood plafond paneel zorgt ervoor dat de vloer heerlijk warm aanvoelt. Voor warme voeten heb je geen vloerverwarming meer nodig. Met donkere vloertegels profiteer je optimaal van de warmte. 

Met een ir plafond paneel voel je iedere ochtend de aangename infrarode stralen op je lichaam vallen. Hoe fijn is dat! 

Is een ir paneel wel veilig in de badkamer?

Ja, de ir badkamer panelen zijn zeker veilig. De infrarood panelen zijn namelijk spatwaterbestendig. Of het nu gaat om een infrarood handdoek beugel, spiegel-, muur- of plafondpaneel, de glazen ir panelen zijn dankzij de ip54 klasse geschikt om op te hangen in vochtige ruimtes. 

Houd altijd bij de installatie in de badkamer de veiligheidsafstand van 60 centimeter aan van de dichtstbijzijnde waterbron.

infrarood paneel met thermostaat

Regel de temperatuur met een slimme thermostaat

Onze infrarood panelen zijn voorzien van een thermostaat. Neem bijvoorbeeld een slimme wifi thermostaat waarbij je programma’s kan instellen voor iedere dag van de week. 

Hierdoor kun je de verbruikskosten nog meer verlagen. Met behulp van de Smart Home App kun je de thermostaat overal bedienen. 

Ben je vergeten de infrarood verwarming lager te zetten toen je naar je werk ging? Geen probleem, op afstand kan je de verwarming weer af zetten. Hierdoor bespaar je per jaar op de energiekosten. 

Infrarood panelen zijn enorm zuinig in verbruik. De verbruikskosten van een infraroodpaneel is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatiewaarde en de prestatie van het paneel.

Bijvoorbeeld een ir spiegel paneel in je badkamer van 90 bij 60 centimeter, met een vermogen van 580 Watt kost gemiddeld per dag slechts 0,58 euro. Infrarood panelen staan voor klasse met een hoog rendement. 

Wil je jouw badkamer renoveren? Of wil je alleen een infrarood spiegelpaneel installeren? Onze adviseurs geven je graag het juiste warmte en infrarood panelen advies voor jouw badkamer.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.