Infrarood paneel aan de muur

Een infrarood paneel aan de muur of plafond is niet alleen prachtig, maar ook aangenaam warm. Infraroodpanelen zijn er in veel verschillende soorten maten, vormen en vermogens.

Wat dacht je van een ir spiegelpaneel in de badkamer? Geen beslagen spiegel meer na het douchen en lekker warm als je je afdroogt. Wil je liever een mooie foto laten afdrukken op het ir paneel? Kies een mooi ontwerp uit en laat het ir paneel opgaan in je interieur!

Een ir krijtbord aan de wand in de keuken? Laat een boodschap achter voor je kinderen op het infrarood krijtbord, welke je keer op keer kunt beschrijven. Het krijtbord paneel heeft een oppervlak van matglas en kan daarom, net als een echt schoolbord worden beschreven met krijt. Het is makkelijk schoon te maken, net zoals alle infrarood panelen.

Er zijn ook ir panelen van natuursteen. Deze zijn niet alleen heel erg mooi, maar houden zeer goed de warmte vast. Natuursteen infrarood panelen zijn gemaakt van marmer, dolomiet, kalksteen of graniet. Na het uitschakelen van het paneel straalt deze nog een lange tijd de heerlijke warmte uit.

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Welk infrarood paneel past bij jou?

Een ir paneel is gemaakt van metaal, spiegel, gehard glas of natuursteen. Maar welke past nu het beste aan de wand in jouw goed geïsoleerde huis of appartement?

Infrarood krijtbord paneel

Deze paneel verwarming is ideaal voor op kantoor en in de keuken. Of je nu een belangrijk notitie wilt achterlaten of de boodschappen wilt noteren. Het kan allemaal met het ir krijtbord. Met een vochtige doek veeg je het bord zo weer schoon.

Badkamer infrarood verwarming

Zodra je uit de douche stapt, wikkel jezelf in een heerlijke warme handdoek. Dit kan door onze infrarood handdoekbeugels. Daarnaast heb je met een infrarood spiegelpaneel nooit meer last van een beslagen badkamer spiegel.

infrarood paneel spiegel

Spiegel infrarood paneel

Jouw spiegelbeeld is nog nooit zo heet geweest. De onopvallende elegantie van de ir spiegel panelen bieden een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Een ir spiegel in de kledingkamer of in de slaapkamer. Het ir spiegelpaneel is vooral populair in de badkamer, omdat het spiegel oppervlak niet beslaat.

Beeld infrarood paneel

De mogelijkheden met een ir beeldpaneel zijn zeer uitlopend. Geen lelijke radiatoren meer in je woonkamer, maar een prachtig fotopaneel. Gebruik een eigen motief of prachtige foto voor jouw ir beeldpaneel. Je kan ook kiezen uit een standaard ontwerp.

De ir beeldpanelen kunnen overal aan de wand worden bevestigd. In bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer of keuken.

Infrarood paneel combineert de zeer efficiënte verwarmingstechnologie met het mooie ontwerp. Infrarood panelen zijn modieus en stijlvol.

Vanuit het perspectief van het interieur ontwerp bieden de infrarood panelen een duidelijk voordeel op de ouderwetse muur verwarming. De ir panelen zijn nauwelijks merkbaar in de kamer en nemen geen ruimte in beslag.

De voordelen van een infrarood beeldpaneel op een rijtje:
– Weinig benodigde ruimte door het vlakke verwarmingspaneel.
– Zeer efficiënte en goedkope verwarmingstechnologie.
– Individuele ontwerp mogelijkheden.
– Eenvoudige installatie aan de muur.
– Aangename directe infrarood warmte.

infrarood panelen advies

Infraroodverwarming met RAL-kleur op aanvraag

Met de poedercoating van het oppervlak in jouw gewenste RAL-kleur, bieden we een andere optie voor het aanpassen van de voorkant van een infrarood paneel. Met deze fraaie afwerking kan jouw nieuwe infrarood verwarming worden ontworpen en geproduceerd naar een speciale muur- of plafondkleur.

De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in maar liefst 41 schitterende RAL-kleuren.

Mobiele ir modellen

Wil je verschillende kamers verwarmen met een infrarood paneel? Of wil je geen gaten boren? Kies dan voor één van de mobiele infrarood modellen. Je hebt mobiele ir panelen met en zonder wieltjes of met een standaard.

Een mobiel ir model is tevens zeer geschikt om snel een kamer of zone te verwarmen. Montage is daardoor niet meer nodig.

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand

Snelle montage van een infrarood muurpaneel

De snelste en eenvoudigste montage van een infrarood paneel is aan de muur. Waar je moet nu op letten bij de installatie van een ir paneel aan de wand? We geven je hierbij enkele tips.

Positie van het infrarood paneel

Heb je al de optimale plek al uitgekozen waar het infrarood paneel moet komen te hangen? De bepaling van de positie van een infrarood paneel in de kamer is namelijk van groot belang.

In principe moet de positie van het ir paneel zo worden gekozen dat deze straalt naar de ruimte of zone die jij wilt verwarmen. Het beste is om de infrarood panelen zo te plaatsen dat de te verwarmen objecten binnen een bereik van 3 meter ligt. Op deze manier wordt namelijk de gewenste temperatuur in de ruimte het snelst bereikt.

De meest geschikte muur voor de installatie van een infrarood paneel is de buitenmuur. De infraroodstralen bereiken hierdoor direct de binnenmuur, die de warmte heel goed opslaan. Bij eventuele vocht problemen in de buiten muren, is het raadzaam om het ir paneel op de binnen muur te monteren.

De stralen van de elektrische verwarming drogen het vocht en schimmel in de buitenmuren. Daarmee voorkomt het ook nieuwe schimmelvorming. Bovendien verbetert het ook de isolatie van de buiten muren.

Daarnaast is de beste positie voor de infrarood verwarming ook afhankelijk van de indeling van bijvoorbeeld woonkamer. Over het algemeen vermijd je montage bij raampartijen of spiegels. Deze kunnen namelijk geen warmte opslaan.

Spiegels reflecteren bijna 99 procent van de infraroodstraling terug de kamer in, maar nemen de warmte niet op. Glas daarentegen verliest de warmtestraling. De stralen gaan namelijk door het raam naar buiten. Vergelijkbaar met de zonnestralen, die gaan ook door je ramen heen.

Als laatste, plaats nooit direct een groot object voor het infrarood paneel. Obstructie vermindert namelijk de warmte verdeling. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over het paneel heen. Zorg dat het ir paneel vrij is, zodat het de warmte kan verspreiden.

Controleer de muur

Controleer vervolgens de muur of deze stevig en sterk genoeg is. Verschillende muursoorten hebben ook andere schroeven en moeren nodig. Wanden van steen en beton zijn ideaal om een ir paneel aan te monteren. Bij houten- of gipsplaatmuren heb je een extra stevige beugel en bevestigingsmateriaal nodig.

Lees de instructies

Een infrarood paneel is eenvoudig te installeren. Het is daarentegen altijd wijs om eerst de instructies goed te lezen. Zo voorkom je onaangename verrassingen en onnodige fouten. De ir panelen worden altijd geleverd met een gedetailleerd gebruiksaanwijzing, montagemateriaal en een boorsjabloon.

Het is raadzaam om de montage van het paneel te doen met twee personen. Dit maakt het namelijk iets makkelijker.

– Markeer met behulp van het boorsjabloon de gaten op de muur.
– Afhankelijk van het type infrarood paneel zijn er vier of zes gaten nodig.
– Vervolgens boor je de gaten in de muur en plaats je de bijbehorende pluggen.

Soms heb je speciale pluggen of schroeven nodig. Dit is afhankelijk van het materiaal van de muur.

Belangrijk is dat de schroeven stevig in de beugels vastzitten. Draai het laatste stuk met de hand nog even goed aan. De installatie is klaar! Je kan gaan genieten van de warme aangename infrarood stralen.

De voordelen van infrarood muurpanelen

Infraroodpanelen hebben een groot voordeel op de oude radiatoren, namelijk dat ze mogen opvallen. Infrarood verwarmingen zijn modern, stijlvol en nemen daarnaast zeer weinig ruimte in beslag. De dikte van een ir wandpaneel is slechts 2,5 tot 3 centimeter. Naast dat de wandpanelen elegant zijn, stralen ze ook heerlijke warmte uit.

De voordelen van infrarood panelen in één oogopslag:
Weinig ruimte benodigd door het vlakke paneeloppervlak.
Zeer efficiënte verwarmingstechnologie.
Gewenste temperatuur is in korte tijd bereikt.
Vele ontwerp mogelijkheden.
Eenvoudige en tevens snelle installatie aan de muur.
Lage installatiekosten.
Geen onderhoudskosten.
Aangename directe warmte.
Geruisloos en tevens geurloos.
Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
Juiste luchtvochtigheid in de kamer, waardoor je geen droge ogen en huid krijgt.
Warme muren, waardoor schimmelvorming uitgesloten is.

Het verschil tussen infrarood A, B en C-straling

Het verschil tussen infrarood A, B en C is het spectrum van de warmtegolf straling. Er bestaan drie soorten infrarood stralingen, te weten:

IR-C: De lange golf infrarood C-stralen. Ligt in het bereik boven 3000 nm en wordt gebruikt bij veel moderne apparaten. De infrarood panelen gebruiken ook de IR-C stralen. Lange golf infrarood C-straling is uitermate geschikt voor het verwarmen van woon- en ook kantoorruimtes.

IR-B: De middengolf infrarood B-straling B (1400 – 3000 nm) wordt met name gebruikt voor krachtige radiatoren in de industriële sector. De stralen dringen dieper (tot 2 mm) in de huid en worden soms ook op medisch gebied gebruikt.

IR-A: De kortgolvige infrarood A-straling (780 – 1400 nm) is de lichtstralen. De stralen penetreren tot 5 mm in de huid. De korte golf infraroodstraling wordt gebruikt in wellness ruimtes en ook voor medisch gebruik.

Infrarood panelen aan de wand is de beste manier van elektrisch verwarmen. De installatie is eenvoudig, er is geen onderhoud nodig en daarnaast is het energie verbruik laag. Doordat je gericht verwarmt, bespaar je namelijk op elektriciteit. Gebruik groene stroom en ook zonnepanelen om per jaar de kosten op elektriciteit te reduceren.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.