Infrarood gezondheid invloeden

Infrarood gezondheid gevolgen

is infrarood verwarming gezond infrarood gezondheid

De invloeden van infrarood gezondheid, wat zijn dat? Is infrarood gezond en is een infrarood verwarming gezond? Of is infrarood schadelijk? We gaan verder in op de invloeden van infraroodstraling. Om te begrijpen of infraroodstraling, ook wel IR straling genoemd, gezond of schadelijk is, moeten we eerst weten wat dit eigenlijk is.

Wat is infraroodstraling?

In de natuurwetenschappen bestaat er zichtbaar en onzichtbaar licht. Infraroodstraling valt onder de noemer onzichtbaar licht, want wij kunnen dit niet waarnemen met ons blote oog. Als we van zichtbaar rood licht naar steeds langere golflengten gaan, komen we uiteindelijk bij infrarood licht (dat we waarnemen als warmte). Infraroodstraling is dus warmtestraling.

Ook mensen produceren warmte; infraroodwarmte. De zon is de meest overvloedige natuurlijke bron van IR straling. Met uitzondering van grote hoeveelheden kortgolvige infraroodstraling (IR-A) is infrarood absoluut veilig. Deze natuurlijke warmtestraling wordt kunstmatig nagebootst met behulp van verschillende soorten infraroodstralers.

IR straling wordt op basis van de golflengte ingedeeld in drie soorten:
IR-A met een golflengte van 780 tot 1400nm (korte golf IR-straling)
IR-B met een golflengte van 1400 tot 3000nm (middengolf IR-straling)
IR-C met een golflengte van 3000 tot 1.000.000nm = 1mm (lange golf IR-straling)

Is infrarood schadelijk voor de gezondheid?

is infrarood verwarming gezond infrarood gezondheid

Infrarood is niet schadelijk voor de gezondheid. De lange golf IR-C straling wordt gebruikt voor infrarood panelen, de korte en middengolf stralers wordt gebruikt voor terrasverwarmer en industriële stralers. Bij een infrarood sauna zien we vaak een combinatie van lange en korte golf straling. Infrarood is gezond en heeft zelfs een positief effect op het menselijk lichaam.

Is infrarood verwarming gezond?

De straling van infrarood verwarming heeft een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel. De werking van infraroodstraling werkt volgens hetzelfde natuurkundige principe als de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Infrarood geeft namelijk warmtegolven af. Als deze op een object in hun straling stuiten, dan wordt er direct een deel van de energie van de golf omgezet in een comfortabele warmte. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, maar de objecten, zoals muur, vloer en meubels. Er vindt ook geen luchtcirculatie plaats, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Je hebt namelijk geen stofdeeltjes of virussen die door de lucht rond dwarrelen. 

hoe werkt infrarood verwarming is infrarood verwarming gevaarlijk elektrische verwarming met thermostaat

Met een infrarood verwarming in huis profiteer je ook van een hogere luchtvochtigheid, want de infraroodstralen zorgen dat het vocht in de muren verdwijnt en dat de ruimte een juiste luchtvochtigheid krijgt en behoudt. Een woning wordt al snel te droog als normale convectie radiatoren of een open haard aan staan. Infrarood kachel zorgt juist voor een gezond binnenklimaat in je huis. Je hebt met IR-straling geen droge ogen meer.

Met een warmtepanelen is er minder luchtcirculatie, want warme lucht stijgt op en bij koele lucht daalt het. Rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes geeft astmapatiënten en mensen met allergieën een comfortabel gevoel.

Infrarood lamp gezond

Dat een infrarood lamp gezond is, dat hebben we zojuist uitgelegd. Welke effecten heeft IR verwarming op de gezondheid?

 • Verlaging van de bloeddruk
 • Verminderde bijwerkingen van diabetes
 • Ontgifting
 • Gewichtsverlies
 • Verlicht gewrichtspijn
 • Vermindert spierspanning
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Pijnverlichting bij stijve spieren
 • Vermindert hoestprikkel bij chronische bronchitis
 • Betere weerstand tegen wintergriep, verkoudheid en andere virussen
 • Huidzuivering
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Herstel van celregeneratie
  .

Meer informatie over infrarood gezondheid

hoe werkt een verwarmingspaneel ir paneel ir verwarmingspanelen

Wil je meer informatie over infrarood gezondheid? Je kan voor infrarood gezondheid contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood gezondheid wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons IR verwarming magazine alles over hoe huis verwarmen zonder gas. Lees meer over terrasverwarmer.

Wil je op een goedkope, duurzame en gezonde manier je woning of bedrijfsruimte verwarmen? Koop dan nu IR verwarming op Infrarood Verwarming.  De gezonde manier van zonder gas huis verwarmen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.