Huis

Bla

Nieuwbouw huis

Gemakkelijk infraroodpanelen laten plaatsen

Bij de bouw van nieuwbouw woningen of huis wordt al gekeken naar de nieuwe manier van verwarmen. Dit kan zijn door middel van opwekking van eigen energie door bijvoorbeeld zonnepanelen. Een warmtepomp, ventilatiesysteem en infraroodverwarming zijn opties om de woning gasloos te verwarmen. 

Nieuwbouw huizen zijn zeer tevens goed geïsoleerd, waardoor je minder hoeft te stoken. In goed geïsoleerde huizen ontsnapt er minder warme lucht, waardoor de warmte binnen blijft. 

Bij goed geïsoleerde woningen is het bij een buitentemperatuur van nul graden Celsius binnen vaak nog 16 graden Celsius. Een infraroodverwarming heeft bij een lage temperatuur weinig energie nodig om de binnen temperatuur te verhogen naar 20 à 22 graden Celsius.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Bestaand huis

Infraroodverwarming in bestaande woningen

In bestaande woningen is een infraroodverwarming eenvoudig en snel te installeren. Bij vervanging van het huidige verwarmingssysteem, zoals een CV ketel, is het raadzaam om per kamer de infrarood panelen te installeren. Dan kom je niet zonder warmte te zitten. 

De infrarood warmte panelen zijn eenvoudig te monteren aan de muur. Met de meegeleverde schroeven en boorsjabloon installeer je de infraroodverwarming aan de wand. Zorg dat de aansluiting van elektriciteit in de buurt zit, zodat je het direct kan aansluiten. 

huis hoe-werken-infraroodpanelen-7-scaled.jpg

Kosten besparen

Iinfraroodverwarming

De aanschafkosten van een infraroodverwarming is niet duur. Je hebt al een ir verwarming vanaf honderd euro, dit kan oplopen tot ruim duizend euro. De aanschafkosten van een warmtepaneel is afhankelijk van het soort paneel (materiaal), het vermogen (hoeveel watt) en de grootte. 

Een infrarood verwarming heeft geen jaarlijks onderhoud nodig. Je kunt het namelijk doen zonder schoorsteenveger of onderhoudstechnici. Daarnaast hoef je het systeem niet te ontluchten of water bij te vullen. 

Met een infraroodverwarming heb je een onderhouds- en storingsvrij leven. De kosten per jaar zijn daardoor nihil. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 huis

infraroodpanelen badkamer berekenen

Als je van plan bent om een infraroodpanelen in je badkamer te gebruiken, moet je uitgaan van hogere wattage’s

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Normale isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Slechte isolatie

115 Watt/m²

125 Watt/m²

135 Watt/m²

145 Watt/m²

Verbruikskosten infraroodverwarming

in je huis

Met een infraroodverwarming kun je flink besparen op de verbruikskosten per kWh door vervolgens slim om te gaan met de energie. De opwarming van de muren, vloer en objecten in de kamer zorgt voor een extra temperatuur stijging van zo’n 3 graden Celsius. Hierdoor kan je de thermostaat een paar graden lager zetten dan bij een convectie verwarming. 

Met een infraroodverwarming ga je slim om met je elektriciteitsverbruik. Je bent duurzaam en geniet van gezonde warmte. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Infraroodverwarming 1

Verwarming aan het plafond

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan