Hoeveel Watt verwarming nodig?

Hoeveel Watt verwarming nodig in huis?

Ben je op zoek naar een nieuwe kachel en wil je weten hoeveel Watt verwarming nodig is? Dit kan eenvoudig worden berekend. Je wilt zuinig je huis verwarmen zonder gas en koopt daarom een elektrische verwarming die werkt middels stralingswarmte.

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon, hoeveel watt verwarming nodig

Stralingswarmte, ook wel infraroodstraling genoemd, werkt op een andere manier dan een convectiekachel. Hierbij is het vermogen van de infrarood kachel bepalend voor het stralingsbereik. Hoe groter de ruimte is die je wilt verwarmen hoe meer vermogen, dus wattage, je nodig hebt.

Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen die je nodig hebt, kan precies worden berekend door de adviseurs van Infrarood Verwarming. Een te hoog vermogen voor een ruimte is onnodig, maar als het vermogen te laag is, staat de elektrische verwarming constant aan.

Berekenen wattage infrarood paneel

Berekenen wattage infrarood paneel kan exact worden bepaald. Hierbij zijn een aantal factoren van belang, waar we straks verder op ingaan.

Grofweg kan je onderstaande wattages infrarood paneel aanhouden voor de te verwarmen ruimte:

 • Klein infrarood paneel, zoals 300 of 400 watt, is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor badkamers en toiletten bevelen we altijd een groter model te nemen zoals de 400 tot 600 watt voor 8 m², omdat hier de warmtebehoefte groter is en het verwarmingspaneel snel de ruimte moet verwarmen. Daarom heb je in een badkamer meer wattage nodig.
 • Infrarood verwarming 1000 watt tot infrarood paneel 1500 watt is geschikt voor middelgrote ruimtes. Denk hierbij aan een hobbyruimte of slaapkamer van 15 tot 20 m².
 • De hogere vermogens, zoals 2000 of 3000 watt, zijn geschikt voor grote ruimtes van 30 tot 40 m². Een woonkamer met open keuken of kantoorruimte.
  .

Infrarood verwarming wattage berekenen

Voor infrarood verwarming wattage berekenen zijn een aantal factoren bepalend. Namelijk:

Verwarming schilderij elektrische wandverwarming

 1. De soort ruimte die je wilt verwarmen. Sommige kamers hebben een hogere warmtebehoefte, zoals de badkamer.
 2. Type verwarmingselement en isolatie aan de achterkant: De A-merken Alkari, Ecaros en Welltherm infrarood verwarming zetten 93% van de energie om in infrarood warmte. Dit is een zeer hoog rendement.
 3. Aantal ramen: raampartijen en buitenmuren hebben een groter warmteverlies dan binnenmuren.
 4. Positie infrarood kachel: plafond of muur, waarbij een plafondverwarming een grote warmte verspreiding geeft.
 5. Grootte van de ruimte en de hoogte van het plafond.
 6. Isolatiewaarde van de woning: hoe beter de isolatie is, hoe minder watt infrarood verwarming je nodig hebt.
 7. Ligging van de woning: vrijstaand, veel wind, aan het water.
 8. Persoonlijke warmtebehoefte: Heb je het snel koud of niet.
 9. Indeling van de kamer: zijn er veel objecten in de ruimte waar de infraroodstralen op kunnen weerkaatsen en de ook de warmte lang vasthouden?
 10. Positie van infrarood paneel: kan het warmtepaneel vrij stralen? Obstructie vermindert namelijk de warmte afgifte.
  .

Al deze factoren spelen mee voor infrarood verwarming wattage berekenen. Wanneer je infrarood kachel als hoofdverwarming neemt, is een warmteberekening van groot belang. Neem daarvoor contact op met de adviseurs van Infrarood Verwarming.

Wattage verwarming berekenen

Wattage verwarming berekenen kan door middel van m2 of m3. Grofweg kan je de volgende wattage verwarming aanhouden:

 • Voor een woonkamer heb je gemiddeld 50 tot 75 Watt/m2 nodig.
 • In de slaapkamer ligt de warmtebehoefte lager en kan je volstaan met 40 tot 65 Watt/m2.
 • De badkamer moet snel warm zijn, waardoor je een hoger vermogen nodig hebt. Voor een badkamer verwarming ligt het vermogen tussen de 65 en 100 Watt/m2.
  .

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger hoeveel watt verwarming nodig

Wil je meer informatie over Hoeveel watt verwarming nodig? Je kan voor Hoeveel watt verwarming nodigcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over Hoeveel watt verwarming nodig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles overhoe ver straalt elektrische wandverwarming vinden.

Kom ook meer te weten over thermostaten, waarmee je nog eens 20 tot 30% bespaart op de energiekosten. Bespaar met infrarood verwarming tot wel 50% op de verwarmingskosten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.