Hoeveel warmtepanelen per ruimte?

Hoeveel warmtepanelen heb ik nodig per kamer?

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto warmtepanelen

Hoeveel warmtepanelen je nodig hebt per ruimte hangt van een aantal factoren af. Zoals de grootte van de kamer (in m2 of idealiter in m3), de hoogte van het plafond, aantal ramen in de kamer, de warmtebehoefte, de ligging en de indeling. Heb je veel meubels in de ruimte staan, die de infraroodstraling kunnen absorberen en weerkaatsen of niet?

Daarnaast zijn warmtepanelen verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages. Je kan kiezen tussen een warmtepaneel van 200 watt tot 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en aantal warmtepanelen kan vooraf berekend worden door de experts van Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming aan het plafond of muur

Het aantal warmtepanelen hangt ook af of je kiest voor een infrarood verwarming aan het plafond, muur of een combinatie ervan. De verschillende uitvoeringen zijn medebepalend voor het aantal warmtepanelen die je nodig hebt. Een infrarood verwarming plafond is krachtiger dan een wandverwarming en heeft een wijdere warmte verspreiding van bovenaf. Bovendien wordt ook de vloer warm.

Ook het plaatsen van bijvoorbeeld twee 600 watt ir panelen op tegenovergestelde muren, is krachtiger dan het plaatsen van één groot 1200 watt model. Op deze manier krijg je een betere verdeling van de warmte. Bij infrarood verwarming is de positiebepaling zeer belangrijk om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Laat de deskundigen van Infrarood Verwarming dit voor je uitrekenen.

Afmetingen infrarood paneel

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel

De afmetingen van een infrarood paneel zijn divers. Je hebt al een klein infrarood paneel Alkari basic in metaaluitvoering van 40 x 60 cm. Deze is slechts 2 cm dik en heeft een vermogen van 200 watt. Dit kleine warmtepaneel is geschikt voor 1 tot 3 m2.

Kies je voor een Welltherm spiegel infrarood paneel van 1725 watt, welke een afmeting heeft van 90 x 180 x 2,2 cm dan kan je een ruimte verwarmen van 16 tot 18 m2. Een spiegel verwarming is voorzien van ESG-H veiligheidsglas met een spiegel oppervlak. Ideaal als badkamer verwarming waardoor je nooit meer een beslagen spiegel hebt. Voor een grote ruimte zoals een woonkamer raden we altijd een infrarood plafondverwarming aan.

Hoe werken warmtepanelen infrarood

thermostaat infrarood verwarming ir panelen

Warmtepanelen infrarood vallen onder de groep stralingsverwarmingen. Dit betekent dat niet de lucht wordt verwarmd, zoals een convectie kachel dat doet, maar direct de objecten die in aanraking komen met de infraroodstraling. Denk hierbij aan meubels, muren, vloer en mensen. Er is hierdoor geen luchtcirculatie in de kamer, waardoor de lucht schoon en gezond is.

Warmtepanelen infrarood kunnen ook heel gericht een zone of ruimte energiezuinig verwarmen. Lees het complete artikel Hoeveel warmtepanelen per ruimte nodig.

Wil je meer informatie over warmtepanelen? Je kan voor hoeveel warmtepanelen nodig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoeveel warmtepanelen je nodig hebt, wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over warmtepanelen. Lees meer over de onderhoudsvrije en zuinige infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.