Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel precies?

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel kan je berekenen. Het stroom verbruik is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. De isolatie van een woning speelt hierbij een grote rol. Nieuwe woningen die goed geïsoleerd zijn, hebben minder energie nodig om een ruimte te verwarmen dan een woning met een lage isolatiewaarde.

Daarnaast speelt het aantal ramen een rol, want de infraroodstralen kunnen niet weerkaatsen op ramen. Daardoor verlies je iets van de warmte optimalisatie. Op hoe meer objecten de infraroodstraling kan kaatsen, hoe meer warmte in de kamer terecht komt. Daarnaast zijn factoren als hoogte plafond, indeling kamer en warmtebehoefte bepalend.

Gemiddeld verbruik van infrarood verwarming

Bij een nieuwbouwwoning kan je gemiddeld 20 tot 25 watt per m3 aanhouden. Het verbruik van infrarood verwarming bij een bestaande minder goed geïsoleerde woning ligt hoger. Dit is logisch, want er komt daardoor meer koude lucht binnen. Bij een woning met een lage isolatie en dunne muren ligt het infrarood verwarming verbruik op gemiddeld 35 watt per m3.

infrarood verwarming

Het is dus zeker raadzaam om isolerende maatregelen te nemen bij een bestaande woning. Dit bespaart je echt geld op de stookkosten. Daarbij zeggende dat infrarood verwarming niet heel erg tochtgevoelig is dan een convectie verwarming. Bij convectie wordt namelijk de lucht verwarmd welke rondcirculeert. Als daar steeds een koude luchtstroom bij aanwezig is, moet je meer stoken.

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. De infraroodstralen weerkaatsen op de objecten in je huis en geven de warmte terug aan de ruimte. Ook houden de meubels, vloer en muren de warmte lang vast. Daarom kan je ook een raampje openzetten om te luchten, zonder veel warmteverlies te hebben.

Hoeveel kW verbruikt een infrarood paneel?

Een infrarood paneel verbruikt tussen een 0,25 kW en 3 kW per warmtepaneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal panelen kan precies worden berekend door onze adviseur van Infrarood Paneel.

Een kleine ir paneel zoals 0,3 of 0,4 kW is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor badkamers en toiletten wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen van 0,4 tot 0,6 kW voor 8 m².

Een middelgroot warmtepaneel, zoals 1 of 1,5 kW, is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m². Een grotere verwarming zoals 2 of 3 kW is geschikt voor grote ruimtes. Denk hierbij aan een huiskamer of kantoor van 30 tot 40 m². Je hierbij de infrarood panelen met elkaar combineren om de ruimte optimaal te verwarmen.

Wat is goedkoper gas of stroom verwarming?

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Een stroom verwarming is zeker goedkoper dan een gas verwarming. Allereerst de investering in de verwarming zelf. Een infrarood paneel of elektrische kachel koop je al vanaf iets meer dan honderd euro. Deze kan je goed inzetten als bijverwarming badkamer bijvoorbeeld.

Daarnaast heb je een geen onderhoudskosten en de installatie kan je zelf doen. Van de jaarlijkse controles voor de verwarming ben je dus verlost. Ga je verhuizen? Dan neem je de warmtepanelen mee naar je nieuwe woning. Zo eenvoudig en goedkoop is zonder gas huis verwarmen met warmtestraling.

Zuinig verwarmen met infrarood panelen

mobiele verwarming

Wil je ook zuinig verwarmen en zonder gas huis verwarmen? Stap dan over op een infrarood kachel. Je kan deze inzetten als zowel een zuinige bijverwarming als een energiezuinige hoofdverwarming. Je bedient de infrarood panelen afzonderlijk van elkaar middels de thermostaat. Lees het complete artikel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel.

Tip: zet de verwarming een graad lager en je bespaart al snel 6% per graad op de verwarmingskosten. Bovendien hoef je met IR verwarming de thermostaat niet zo hoog te zetten als een convectie kachel, want de warmte voelt veel warmer en intenser aan.

Wil je meer informatie over Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel? Je kan voor Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel. Lees meer over hybride verwarming, waarbij convectie- en stralingswarmte gecombineerd wordt.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.