Hoe werkt infrarood paneel

UitleVerwarmen op elektriciteitg over hoe werkt een infrarood paneel

Infrarood paneel valt onder de groep elektrische verwarming. Ze verwarmen de ruimte efficiënt met revolutionaire infrarood technologie, waardoor je minder elektriciteit verbruikt. Bij goed en verstandig gebruik, kan een infrarood paneel tot 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een traditionele convectie verwarming. Niet alleen dat, maar je bespaart ook geld op installatie en onderhoud. Een infrarood paneel is eenvoudig en snel te installeren aan de wand of plafond. En je hebt bovendien geen onderhoud.

hoe werkt infrarood paneel

Infrarood verwarming is als kunst

Infrarood verwarming is trendy en modieus en mogen daarom opvallen in huis. Geen lelijke radiatoren meer aan de muren, maar een mooie infrarood verwarming met afbeelding. Het ziet eruit als een echt kunstwerk, en straalt daarnaast ook heerlijke warmte uit. Een infrarood paneel in je kamer voegt iets toe aan de inrichting! Wil je liever dat het verwarmingspaneel niet zichtbaar is? We kunnen het gemakkelijk in het plafond of de muur verwerken. Omdat infraroodpanelen plat zijn, nemen ze weinig plaats in. Slecht 1,8 tot 2,2 cm dik.

Opwarmtijd infrarood paneel

Een infrarood paneel heeft slechts 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. De opwarmtijd is afhankelijk van het model, de begin temperatuur en het oppervlak van het paneel. Een infrarood paneel met een metalen behuizing is in 5 tot 10 minuten warm. Een warmtepaneel met een glazen oppervlakte heeft meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken, 8 tot 10 minuten.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Een infrarood paneel werkt anders dan een convectie kachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme luchtstroom krijg je het warm. Infraroodstraling werkt volgens het principe van de zonnestralen waarbij objecten worden verwarmd. De infrarood panelen stralen lange warmtegolven uit, welke we C-straling noemen. Infraroodstraling is gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV. Zodra de stralen je huid raken, warm je op wat een heerlijk gevoel is.

Daarnaast warmen de IR-stralen ook de vaste objecten op. Denk hierbij aan muren, vloer en meubels. Deze houden de warmte lang vast, waardoor je ook gerust een raam kan openzetten voor ventilatie zonder daarbij warmteverlies te hebben. Bovendien weerkaatsten de stralen op bijna alles in huis. De straling reikt tussen de 3 a 4 meter. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je van alle kanten de comfortabele warmte. Zonder dat daarbij luchtverplaatsing bij om de hoek komt kijken.

hoe werkt infrarood paneel

Voordelen infrarood warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen kent vele voordelen. Doordat de lucht niet circuleert, profiteer je van een gezond binnenklimaat. Zonder rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën in de lucht. Ook droogt de lucht niet uit. Dit zijn slechts enkele voordelen van infrarood warmtepanelen in huis. Mensen met een allergie, reumapatiënten en lenzendragers profiteren extra van deze voordelen.

 • Met thermostaat zijn alle infrarood warmtepanelen afzonderlijk te besturen.
 • In combinatie met groene stroom, stoot je geen CO2 uit.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Eenvoudige installatie, zonder breekwerk.
 • In diverse prachtige designs te verkrijgen, zoals spiegelverwarming, Led verwarming, gekleurde panelen, handdoekdroger in de badkamer.
 • Gelijkmatige temperatuur verdeling
 • Efficiënt en duurzaam
 • Muren blijven droog, waardoor er geen schimmelvorming is.
 • Gezond binnenklimaat met juiste luchtvochtigheid.
 • Snelle opwarmtijd.
 • Besparing tot wel 50% op de energiekosten.

Meer informatie over verwarmingspanelen elektrisch?

Verwarmingspanelen elektrisch zijn zuinig in verbruik, behoeven geen onderhoud en zijn eenvoudig te installeren. Wanneer je gaat verhuizen kan je de verwarmingspanelen elektrisch gewoon meenemen naar je nieuwe woning, hoe handig is dat. Heb jij wel een iemand een gehele CV-installatie zien verhuizen?

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood paneel? Je kan voor hoe werkt infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over verwarmen met infrarood panelen goed voor het milieu. Lees meer over duurzaam investeren in infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.