Hoe werkt een verwarmingspaneel?

Hoe werkt een verwarmingspaneel precies?

Verwarmen op elektriciteit hoe werkt een verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, de kamer in. Verwarmingspaneel zendt ook directe warmtegolven naar de muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Het verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in gezonde infraroodstraling.

Infrarood paneel wil je hebben

Infrarood paneel is de oplossing voor zonder gas huis verwarmen. Het is een ook zuinige optie, want infrarood verwarmingspaneel heeft minder energie nodig om de kamer behaaglijk warmt te krijgen. Geschikt als elektrische verwarming voor het hele huis als ook voor bijverwarming. En als wandverwarming en plafondverwarming.

Gebruik altijd groene stroom in combinatie met een infrarood paneel, zodat je ook nog eens geen CO2 uitstraalt. Deze manier van zonder gas huis verwarmen is ook zeer geschikt in combinatie met zonnepanelen op je dak. Bespaar met infrarood panelen in huis op je energierekening.

Wat is een verwarmingspaneel infrarood?

hoe werkt een verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel infrarood is een ruimtebesparende elektrische verwarming van 2 tot 3 cm, waarbij het oppervlakte gemaakt is van veiligheidsglas of metaal. De infraroodstraling warmt middels de revolutionaire infrarood technologie de objecten en mensen in de ruimte heerlijk op.

• Verwarmingspaneel infrarood werkt op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infraroodstralen.
• Infrarood paneel werkt met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
• Verarmingspanelen werken net als de zon en sturen directe warme stralen de kamer in.
• Stralingswarmte valt onder de directe verwarmingssystemen.
• Het verwarmingspaneel infrarood warmt wanden, meubilair, vloer en mensen op.
• Infraroodstraling weerkaatst op objecten en verspreid de warmte door de kamer.
• De objecten houden de warmte ook lang vast.
• Geen onderhoudskosten, eenvoudige installatie en zuinig in verbruik.

Infrarood verwarming werkt volgens het principe van de zon

De werking van een paneelverwarming kan je vergelijken met de zon. Als je op frisse ochtend de gordijnen opent of je loopt net buiten en de zon begint te schijnen. Je voelt dan de warme straling op je gezicht vallen. Infrarood verwarming van Infrarood Paneel geeft je hetzelfde effect en creëert de natuurlijke warmte, uiteraard zonder de schadelijke UV-straling.

De lange golf c-infraroodstraling ligt in het onzichtbare gebied voor ons mensen. De korte golf stralers kun je wel zien, en worden ook wel donkerstralers genoemd. De korte golf infraroodstraling wordt gebruikt om snel en gericht een ruimte op te warmen. Daarom ook ideaal als terrasverwarmer, aangezien de korte golf straler ongevoelig is voor windvlagen. Een grote of kleine terrasverwarmer is ideaal voor de wat koudere avonden. Koop korte golf infrarood terrasverwarming bij Infrarood Paneel.

Meer informatie over IR verwarmingspanelen?

is infrarood verwarming zuinig wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel

IR verwarmingspanelen zijn de verwarming van de toekomst. Je huis verwarmen met stralingswarmte is anders dan een convectiekachel, waarbij de lucht wordt verhit en circuleert. IR verwarmingspanelen warmen jou en de vaste objecten direct op. Dit is gezond, goed voor de spieren, gewrichten en bloedsomloop. Ook profiteer je van een gezond en schoon binnen klimaat, zonder stof in de lucht en juiste luchtvochtigheid. Lees het complete artikel hoe werkt een verwarmingspaneel.

Wil je meer informatie over hoe werkt een verwarmingspaneel? Je kan voor hoe werkt een verwarmingspaneelcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt een verwarmingspaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt een verwarmingspaneel. Kom ook meer te weten over onze badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.