Hoe werkt een verwarmingspaneel?

Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel

Verwarmingspaneel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. Net als de zonnestralen schijnen deze de kamer in, waardoor deze opwarmt.

is infrarood verwarming zuinig wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel zendt dan ook directe warmtegolven naar muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden.

Een infrarood verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je hangt het slanke paneel van 1,7 of 2,2 cm aan de wand of plafond.

Infrarood verwarming werkt zoals de zonnestralen

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is een verwarmingspaneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe de zon je hele lichaam opwarmt door de directe stralingswarmte. Een infrarood verwarming valt dan ook onder de noemer directe kachels.

  • Verwarmingspaneel werkt op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.
  • Stralingspaneel werkt met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
  • Infrarood verwarming werkt net als de zon en stuurt directe warmtestralen de kamer in.
  • Infrarood paneel warmt wanden, vloer, meubilair en mensen op.
  • De infraroodstraling weerkaatst op objecten en verspreidt de warmte door de kamer.
    .

Stralingspaneel is zuinig in verbruik

infrarood paneel stralingspaneel

Iedere stralingspaneel moet goed in de kamer gepositioneerd worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De opwarming van de muren, vloer en meubels zorgen voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Daardoor heb je minder energie nodig om een comfortabel gevoel te bereiken. Iedere graad die je middels de thermostaat verwarming bijstelt, bespaart je 6% op de energiekosten.

Voor een ruimte van zo’n 20m² bedraagt het aanbevolen vermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/a) voor een stralingspaneel slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte-isolatie van de wanden en het aantal ramen. Op ramen kunnen de infraroodstralen namelijk niet weerkaatsen.

De meest energiezuinige elektrische verwarming

is infrarood verwarming zuinig infrarood verwarming woonkamer elektrische kachel woonkamer verwarmingspaneel

De meeste energiezuinig elektrische verwarming zijn infrarood panelen van Infrarood Verwarming. Onze verwarmingspanelen leveren in verhouding tot een centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Maar liefst 93% van de energie wordt namelijk omgezet in infraroodwarmte.

Een verwarmingspaneel in combinatie met zonne-energie is de zuinigste, schoonste en meest duurzame manier van elektrisch verwarmen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.