Hoe warm wordt een infrarood paneel?

Hoe warm wordt een infrarood paneel eigenlijk?

waarom infrarood verwarming wat is de beste infrarood verwarming hoe warmt wordt een infrarood paneel

Een infrarood paneel met een lange golfstraling die in woningen en kantoren aan de wand of plafond hangen, hebben een temperatuurbereik tussen de 85 en 115 graden Celsius. Deze maximale temperatuur is aanraakveilig voor mens en dier. Dat wil zeggen dat je het infrarood paneel gerust kan aanraken zonder verwondingen op te lopen.

Er zijn ook korte golf infraroodstralers waar de temperatuur oploopt naar wel 350 graden Celsius. Deze mogen niet binnen handbereik worden opgehangen en zijn ook niet geschikt voor binnenshuis gebruik. Deze korte golf heaters zijn geschikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld industriële panden. Denk hierbij aan een magazijn of opslagplaats waar ze wel tot 6 meter hoog hangen.

Infrarood verwarming geeft directe warmte af

Een infrarood verwarming geeft heerlijke en directe warmte af. Dat wil dan ook zeggen dat een infrarood verwarming tot de directe verwarmingen behoort. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten die binnen het stralingsgebied liggen. Denk hierbij aan de muren, vloer en meubels, maar ook mensen en dieren. Zodra de lange golfstraling je huid raken, voelt dit zeer aangenaam een comfortabel warm.

De warmte straalt vanaf de voorkant van het paneel. Tussen de warmteplaat en de achterkant zit isolatie. Dit zorgt ervoor dat de warmtestromen naar de voorkant gaan waar de afstraling gewenst is.

Hoe werkt een infrarood paneel?

infrarood paneel

Achter de afgifteplaat van het infrarood paneel zit de verwarmingstechniek die de elektriciteit omzet naar warme infraroodstraling. De energie wordt omgezet naar warmte door een folie of mat. In de folie en mat zit een elektrische verwarmingskabel verwerkt. De voorkeur gaat uit naar gebruik van een mat omdat deze sterker is en niet snel stuk zal gaan.

De warmte afgifte plaat zit aan de voorkant van het infrarood paneel. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is van metaal of gehard glas. De afgifteplaat is in velen varianten verkrijgbaar. Zoals een spiegel, een paneel met een afdruk, in alle RAL-kleuren en zelfs als led-verwarming.

Zijn infrarood panelen verwarming veilig?

Infrarood panelen verwarming zijn zeker veilig. Ze worden een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels die voorzien zijn van een verwarmingsspiraal. Infrarood panelen verwarming hebben namelijk geen verwarmingsspiraal. Aan de achterkant zijn de warmtepanelen geïsoleerd, waardoor het weinig warmte kan verliezen.

Om over verhitting te voorkomen hebben de infrarood panelen een veiligheidsvoorziening, waardoor het warmtepaneel automatisch uitgaat, mocht deze te warm worden. Lees het complete artikel hoe warm wordt een infrarood paneel.

Wil je meer informatie over hoe warm wordt een infrarood paneel? Je kan voor hoe warm wordt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe warm wordt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe warm wordt een infrarood paneel. Kom ook meer te weten over de korte golf stralers, oftewel de industriële verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.