Hoe ver straalt een infrarood paneel?

Hoe ver straalt een infrarood paneel eigenlijk?

Kom alles te weten over infrarood paneel gezondheid infrarood verwarming kopen hoe ver straalt een infrarood paneel

Een infrarood paneel aan de wand straalt ongeveer 3 meter ver. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoals meubels of mensen. Een infrarood verwarmingspaneel plafond heeft een bredere warmteverspreiding. Deze kan wel tot 5 à 6 meter ver stralen, omdat de stralen van bovenaf komen.

Het vermogen (aantal watt) van hoe ver straalt een infrarood paneel is hierbij ook bepalend. Een klein paneeltje van 300 of 400 watt is geschikt voor een ruimte van 3 tot 4 m2. Voor een badkamer is er altijd een hoger vermogen nodig, omdat je de ruimte snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor een ruimte van 8 m2. Infrarood paneel 1500 watt is gemiddeld voor kamers van 15 tot 20 m2.

Wanneer kiezen voor een infrarood wandpaneel en infraroodpaneel plafond

Een infraroodpaneel plafond straalt verder dan een infrarood wandpaneel. Dit komt omdat de straling van bovenaf komen en een plafondverwarming vaak een hoger vermogen en grotere afmeting heeft. In grote ruimtes, zoals de woonkamer is een infraroodpaneel plafond altijd aan te raden. Maar bijvoorbeeld in een studeerkamer of thuiswerkplek is een infrarood wandpaneel weer beter.

Houd altijd in gedachten dat de straling niet onderbroken mag worden. Plaats dus niet direct meubels voor de verwarming. De plaatsing van de infrarood panelen zijn dus zeer belangrijk. We leggen je dit verder uit.

Goede plaatsing van infrarood verwarming is essentieel

De plaatsing van de infrarood verwarming is essentieel voor het bereik van de warme stralen. Infraroodstraling kan niet door een muur, persoon of ander voorwerp in de kamer heen. De voorwerpen en personen vangen de warmte op en weerkaatsen het terug. Het is van belang om goed te kijken wat je wilt verwarmen en daar de infrarood verwarming op te richten.

Als je een kleine werkkamer hebt met een bureau, dan is het beter om het verwarmingspaneel aan de muur te hangen en niet aan het plafond. Als de warme stralen van boven komen, wordt alleen je bovenlichaam en je bureau verwarmt. Je voeten en benen blijven koud, omdat het bureau de infraroodstraling terugkaats naar boven. Als je de infrarood verwarming aan de muur hangt, worden zowel je bovenlichaam als je benen en voeten lekker verwarmd.

Met een infrarood verwarming in huis kan je heel direct een hoek of zone verwarmen. Het is daardoor niet nodig om de hele ruimte op te warmen om het toch comfortabel warm te hebben. Hiermee bespaar je ook gelijk energie uit.

terras verwarmer

Hoe ver straalt een terrasheater infrarood?

Naast verwarming voor binnen, kan je ook buiten verwarmen. Het bereik van de straling van een terrasheater is ver. De terrasheater kan wel 5 tot 7 meter ver stralen, dit komt door de intense korte golf straling die hierbij gebruikt wordt. En het hogere vermogen. Hoe krachtiger het wattage, hoe verder het bereik is. In huis is de lange golf infraroodstraling van toepassing.

Gerichte warmte met terras verwarmer

Bij een terras verwarmer is het meestal niet nodig om het hele terras te verwarmen, maar alleen het zit- of loungegedeelte. Een terras verwarmer werkt namelijk met gerichte stralingswarmte, ook wel zone of spotverwarming genoemd. Een elektrische terrasheater van 1500W kan maximaal tot 12 m² terras goed verwarmen.

Meer informatie infrarood paneel?

Lees het complete artikel hoe ver straalt een infrarood paneel. Wil je meer informatie over hoe ver straalt een infrarood paneel? Je kan voor hoe ver straalt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe ver straalt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe ver straalt een infrarood paneel. Lees meer over terrasverwarmer en het stralingsbereik buiten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.