Hoe bedien ik IR panelen?

Hoe regel ik IR panelen?

ir panelen

IR panelen kan je op drie manieren bedienen. De eerste is middels de aan- en uitknop op het toestel, maar dit is niet echt handig. De tweede en derde manier is via de thermostaat. Hierbij heb je keuze voor de bediening via het hoofdstation of middels de app op je mobiele telefoon.

Het hoofdstation plaats je op een handig plaats in de kamer. Dit kan aan de muur zijn of als los station ergens in de kamer. De draadloze thermostaat werkt via bluetooth of als wifi thermostaat. De ir panelen kan je dus ook heel eenvoudig via de App op je smartphone bedienen, zoals een iPhone of Samsung toestel. Sommige infrarood panelen heb een ingebouwde thermostaat. Indien dit niet het geval is, kan je een handige plug-in of draadloze thermostaat kopen.

Het besturen van ir panelen met de draadloze digitale thermostaat en smartphone app geeft je een maximum aan comfort, zonder uitgebreide installatie of bekabeling. De draadloze digitale thermosstaat bestaat uit een verwarmingsthermostaat en één of meerdere ontvangers die aangesloten zijn op de ir panelen.

Infrarood verwarming regel je met hoofdstation of App

Je kan ook kiezen voor een programmeerbare thermostaat als hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen van de infrarood kachel regelt. Het hoofdstation kan je op de muur monteren of ergens in de kamer neerzetten. Als er meerdere ontvangers op de centrale verwarmingsthermostaat zijn aangesloten, wordt in elke ruimte de gewenste temperatuur geregeld met de centrale unit.

Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week, maak je het systeem extra efficiënt. Bovendien bespaar je met een ir panelen met thermostaatregeling op de energiekosten. Dit komt omdat de infrarood verwarming of elektrische kachel nooit onnodig aan staat. Uiteraard kan je dit ook allemaal instellen via de App op je mobiele telefoon.

Infrarood paneel: in iedere kamer een thermostaat

thermostaat

Het is mogelijk om iedere ruimte waar een infrarood paneel hangt te voorzien van een eigen thermostaat. Hiermee bedien je de kamers afzonderlijk. De programmeerbare thermostaat meet de temperatuur in de kamer en schakelt de ontvanger van het infrarood paneel aan of uit.

Hierdoor kan je iedere kamer op de gewenste temperatuur instellen. Dit doe je eenvoudig vanaf het hoofdstation of via de app op je mobiele telefoon. Het voordeel van de smartapp is dat je deze ook buitenshuis kan bedienen. Mocht je bijvoorbeeld vergeten zijn om de infrarood verwarming badkamer uit te zetten toen je naar je werk ging? Dan kan je het infrarood paneel badkamer via je mobiele telefoon alsnog uitzetten.

Bespaar op verbruik: infrarood verwarming met thermostaat

Wij raden altijd aan een infrarood verwarming met thermostaat te nemen. Niet alleen geeft de bediening je gebruiksgemak, maar je bespaart ook op het verbruik. Infrarood verwarming met thermostaat kan je apart van elkaar bedienen. Door de temperatuur per ruimte te regelen bespaar je. Het niet verwarmen van de logeerkamer levert je al snel een besparing van 50 euro per jaar op. Zet de thermostaat van de ir panelen één graad lager dan normaal, dit levert je een besparing van 6% per graad op. Lees het complete artikel Hoe bedien ik IR panelen.

Wil je meer informatie over ir panelen? Je kan voor de bediening van ir panelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over ir panelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de zuinige ir panelen welke je bedient met een thermostaat. Lees meer over onze thermostaten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.