Functies van handdoekdroger in badkamer

Welke functies heeft een elektrische handdoekdroger

De elektrische handdoekdroger van Infrarood Paneel is een onmisbaar item in de badkamer. Deze handdoek verwarming zorgt er iedere keer weer voor dat je geniet van een warme badkamer en heerlijk warme en droge handdoeken. Maar welke functies heeft een handdoekdroger badkamer nog meer? We leggen dit aan je uit.

Wat is een infrarood paneel met handdoek beugels

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger

Een infrarood paneel met handdoek beugels is een handdoekverwarming welke werkt middels infraroodstraling. Je sluit het infrarood paneel aan op de elektriciteit waarna de energie voor tenminste 93% wordt omgezet in warmte.

Het unieke infrarood paneel is verdeeld in twee zones, ook wel de dual-zone handdoeken droger genoemd. De bovenste zone is een badkamer verwarming waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden Celsius. Deze zone heeft dan ook de functie om infraroodwarmte te verspreiden in de badkamer.

De onderste zone heeft een droogfunctie voor de handdoeken. De temperatuur van dit gedeelte ligt lager, 70 graden Celsius. De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in een glazen en metalen uitvoering van de hoogstaande Duitse merken Welltherm en Ecaros.

De handdoekdroger heeft plek voor twee of drie metalen beugels waar je de handdoeken vervolgens aan ophangt, zodat ze kunnen drogen. Doordat de panelen slechts 2 cm dik zijn, bespaar je ook nog eens ruimte in de warme badkamer.

De 4 functies van infrarood verwarming handdoek droger

hoeveel watt infrarood paneel

De functies van de infrarood verwarming handdoek droger zijn als volgt:
1. Infrarood verwarming: zorgt binnen 5 tot 10 minuten voor een aangename en gezonde warme badkamer.
2. Handdoekdroger: altijd droge en warme handdoeken.
3. Handdoeken hanger: dankzij de handdoek hanger en beugels heb je altijd een plek om je handdoeken op te hangen.
4. Spiegel infrarood verwarming met handdoek droger: indien je kiest voor een spiegelverwarming dan is er nog een vierde functie, namelijk de spiegel zelf. Het voordeel van een spiegel met verwarming is dat deze nooit beslaat na het douchen.

Eenvoudig montage handdoek verwarming

De montage van een handdoek verwarming is eenvoudig, evenals de montage van de handdoek beugels. Met de meegeleverde montagebeugel monteer je de handdoek verwarming eenvoudig aan de muur. Bij de levering is een montagekit inbegrepen, welke een boormal, instructieboekje en schroeven bevat.

handdoekdroger

Verder kan je de handdoeken beugels ook los bestellen. Ze zijn verkrijgbaar in wit of glanzend zilver. De montage van de beugels is eenvoudig. Je hebt slechts twee schroeven nodig om de handdoeken beugels te bevestigen.

Aan de achterkant van de handdoekdroger zitten standaard al twee gaten. Zowel aan de boven- en onderkant. Met de meegeleverde schroeven van de droogbeugels bevestig je de dragers aan de achterkant van het paneel.

Zo eenvoudig wordt het design infrarood badkamer paneel omgetoverd tot een infrarood verwarming met handdoekdroger. Vanwege het ontwerp van de beugels, lijkt het net of de handdoeken in de lucht zweven. Efficiënte warmte met een prachtig ontwerp!

Meer informatie over handdoeken verwarming

Als je ook een comfortabele badkamer met warme handdoeken in deze ruimte wilt, nodigen we je van harte uit om een keer langs te komen bij één van onze showrooms. Of bekijk de handdoeken verwarming in de online winkel. Lees het complete artikel Functies van handdoekdroger in badkamer.

Wil je meer informatie over handdoekdroger? Je kan voor handdoekdroger contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over handdoekdroger wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over handdoekdroger. Lees ook meer over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.