Accumulatie verwarming voordelen en nadelen

Wat is accumulatie verwarming?

’s Nachts zorgt accumulatie verwarming voor warmteopslag. Wie kiest voor elektrische verwarming moet investeren in radiatoren van hoge kwaliteit. Daardoor geniet je van meer warmtecomfort en energiebesparing.

Accumulatie verwarming

In de nacht, wanneer het elektriciteitstarief lager is, laadt een accumulatie verwarming zich op. Deze opgeslagen energie gebruik je op de dag om je huis zonder gas te verwarmen. De opgeslagen warmte wordt verdeeld op piekuren, die meestal overdag en vroeg in de avond vallen. Dit is dus alleen aantrekkelijk als je een dal- en piekuren abonnement hebt bij je energieleverancier.

Wat zijn de voordelen en nadelen van accumulatie en wat is een beter alternatief voor accumulatoren?

Voordelen accumulatieverwarming

  • De accumulatieverwarming laadt in de nacht op, wanneer de elektriciteit goedkoper is.
  • De accumulatie verwarming is stevig en vraagt geen onderhoud.
  • Overdag verbruikt accumulatieverwarming geen energie, waardoor je energiekosten drukt.
  • De warmte wordt via straling verspreid in de ruimte. Je geniet van een zacht en warm comfort.

Accumulatie verwarming

Nadelen accumulatiekachels

  • Accumulatiekachels nemen veel plek in: accumulatiekachels zijn dieper dan gemiddeld en is door deze grote afmetingen dus niet geschikt voor kleine kamers.
  • Het wattage moet perfect aangepast zijn aan de warmtebehoefte: De warmte die in de nacht wordt opgeslagen is vaak onvoldoende om de hele dag je huis te verwarmen. In dat geval moet je wachten tot de accumulatieverwarming opnieuw oplaadt. Of je moet overstappen op convectie, wat veel energie verbruikt. Omgekeerd kan de kachel te veel warmte opslaan, wat energieverspilling is.
  • De temperatuur stijgt langzaam: Als je een elektrische verwarming wilt die snel de ruimte verwarmt, kan je beter voor een ander model kiezen, zoals infrarood panelen.
  • De accumulatiekachels zijn zwaar: Door het gewicht van de accumulatieverwarming is de installatie veel omslachtiger dan die van andere warmtesystemen.

Kies voor zuinige elektrische verwarming: infrarood paneel

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Wil je de accumulatieverwarming vervangen, kies dan voor een zuinige elektrische verwarming in de vorm van infrarood kachel. Met infrarood verwarming bespaar je gelijk op de energie en is een betere optie dan accumulatie verwarming. Elektrische accumulatieverwarming is een systeem dat de laatste jaren aanzienlijk is ingehaald door meer geavanceerde en inventieve technologieën.

In feite is de werking van accumulatie verwarming tijdrovend en misschien niet geschikt voor je levensstijl. Infrarood paneel daarentegen biedt het thermisch comfort dat je zoekt. Op ieder moment van de dag is infraroodwarmte aanwezig. Binnen enkele minuten wordt de gewenste temperatuur verkregen. Het verwarmt de kamer snel en efficiënt.

Infrarood verwarming heeft geen onderhoud en de installatie is eenvoudig. Door de stralingswarmte van de elektrische kachel met infrarood bespaar je gelijk op het energieverbruik, omdat niet de lucht maar de objecten direct verwarmd worden. Ook profiteer je van een schoon binnenklimaat zonder luchtcirculatie. Prettig voor onder andere astmapatiënten en mensen met een allergie.

Accumulatoren vervangen door infrarood verwarming

hoe werkt infrarood verwarming ir paneel

Wil je de accumulatoren vervangen door infrarood verwarming? Neem dan zeker contact op met onze Infrarood Verwarming winkel. Wij leggen je alles uit voer zonder gas huis verwarmen met de aangename infraroodstraling. Voor iedere kamer hebben we geschikte infrarood panelen. Van badkamer verwarming tot woonkamer en keuken paneel.

Wil je meer informatie over accumulatie verwarming vervangen? Je kan voor vervanging van accumulatie verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over accumulatie verwarming vervangen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood kachel bij jou thuis. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.