Waar warmtepanelen plafond plaatsen?

Wat is de beste plek voor warmtepanelen plafond?

Om te zorgen dat de warmtepanelen plafond het werk optimaal doen, is de plaatsbepaling aan het plafond van groot belang. Als je net je traditionele verwarming hebt vervangen door infrarood verwarmingspanelen, wat is dan de beste plek om de warmtepanelen te installeren?

Infrarood Verwarming legt je uit wat de meest kosteneffectieve, voordelige en esthetisch verantwoorde plaats is om je warmtepanelen plafond te installeren, zodat je er het meeste uit haalt.

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer warmtepanelen plafond

Plaatsing van infrarood verwarmingspanelen

Traditionele kachels zijn niet hetzelfde als infrarood verwarmingspanelen. Raak niet in de war met de plaats van je oude verwarming. Het proces van warmte overdracht is namelijk anders. In feite warmt infrarood verwarming ons sneller op door directe warmte van het oppervlak. In feite is dat slechts binnen 5 tot 10 minuten.

Daardoor is er minder warmteverlies dan bij traditionele kachels die de lucht verwarmen door een bepaald gebied te circuleren. Eenvoudig gezegd is het alsof je in de zon zit versus in de schaduw. Dit is de belangrijkste reden waarom infrarood verwarmingspanelen zo voordelig zijn, omdat ze alle elektriciteit die ze gebruiken omzetten in warmte. Omdat infrarood warmtepanelen direct verwarmen, moeten ze goed gericht zijn en dus op de juiste plaats geïnstalleerd worden.

Positie infrarood verwarming aan het plafond

Als je nieuw bent met de infrarood verwarmingsmethode, vraag jij je misschien af waarom infrarood verwarming aan een plafond gemonteerd moet worden. Dit is immers de ideale plaats voor warmtepanelen, met name in de grote ruimtes. Voor de woonkamer bijvoorbeeld is een infrarood verwarming aan het plafond ideaal.

Infrarood plafondpanelen woonkamer

infrarood verwarming berekenen Infrarood plafondpanelen woonkamer

De beste plek voor een infrarood plafondpanelen woonkamer is boven het zitgedeelte of het eetgedeelte. Dit zijn de plaatsen waar je de meeste tijd doorbrengt, en dus ook de meeste warmte gewenst is. Doordat de straling van bovenaf komt, heeft het een grote warmteverspreiding. Er staan immers geen meubels direct in de weg, het paneel kan dus vrij stralen. Bovendien wordt ook de vloer heerlijk warm, waardoor je geen vloerverwarming nodig hebt.

Plafondverwarming badkamer

infrarood verwarming badkamer plafond oplossingen infrarood verwarming verbruik Plafondverwarming badkamer

Plafondverwarming badkamer is ook ideaal. Zeker als je niet veel ruimte aan de wand hebt. De badkamervloer wordt ook heerlijk warm. En heb je donkere tegels, die houden de warmte nog langer vast. Voor de badkamer is een infrarood verwarming plafond met verlichting ook een uitkomst. Je hebt namelijk maar één aansluitpunt nodig voor de verlichting en de plafondverwarming. Een twee-in-één toestel. Bovendien zijn is de verlichting en de kachel apart van elkaar te bedienen.

Plafond slaapkamer verwarming

infrarood verwarminspaneel plafond slaapkamer

De beste positie voor een plafond slaapkamer verwarming is boven het bed bij het voeteneinde. Wanneer je de warmtepanelen plafond ter hoogte van het hoofdkussen plaatst kan dit voor sommige mensen te warm zijn. Vergelijk het alsof je in de zon licht met je hoofd. Dit is niet altijd even aangenaam. Daarom is de beste positie voor een plafond verwarming slaapkamer boven het voeteneinde. Op deze manier wordt het bed en de vloer verwarmd en verspreidt de warmte zich langzaam door de kamer.

Beste positie warmtepanelen plafond bepalen

De deskundigen van Infrarood Verwarming kunnen een tekening maken wat de beste positie van de warmtepanelen plafond is voor jouw woning of ruimte die je wilt verwarmen. Hierbij houden we rekening met de indeling van de ruimte en de individuele warmtebehoefte. We adviseren je ook of je het beste kan kiezen voor een plafondverwarming of een muurverwarming of een combinatie van beiden.

Heb je nog vragen over warmtepanelen plafond? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van warmtepanelen plafond. Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals is een warmtepaneel in de nacht veilig. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope elektrische kachel met infraroodstraling. Infrarood verwarming plafond met verlichting kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.