Is verwarming elektrisch veilig

Hoe veilig is een verwarming elektrisch

wat is de beste infrarood verwarming ir paneel bijverwarming slaapkamer infrarood licht schadelijk verwarming elektrisch veilig

Een verwarming elektrisch is de laatste jaren zeer populair. En zeker gezien de verhoogde gasprijzen, stappen steeds meer huishoudens over op zonder gas huis verwarmen. Elektrisch verwarmen is veilig; er is geen kans op koolmonoxide vergiftiging, de warmte-elementen zijn 100% veilig omdat er geen gas of mazout aan te pas komt. Daarnaast heeft een verwarming elektrisch geen scherpe randen of punten en de buitenkant is aanraakveilig.

Is infrarood verwarming veilig?

Infrarood verwarming is veilig in gebruik. Zelfs in de kinderkamer en badkamer waar vocht is, is een infrarood verwarmingspaneel veilig te gebruiken. Dankzij de IP44 klasse is een infrarood verwarming spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in natte ruimtes.

Het warmtepaneel is aanraakveilig, wat wil zeggen dat je met je handen het oppervlak kan aanraken zonder brandwonden op te lopen. Natuurlijk voelt het warm aan, maar er is geen gevaar op verbranding.

IR verwarming is veilig voor mens en dier

hoe werkt infrarood verwarming ir paneel infrarood kachel zuinig IR verwarming

Bij verwarming elektrisch is verbrandingsgevaar een punt van aandacht. De IR verwarming van HeatXL draagt het Duitse TÜV-keurmerk. De wand infrarood verwarming heeft een maximale oppervlakte temperatuur van 115 graden Celsius. Zodat brandwonden en blaren uitgesloten zijn.

De achterkant van de verwarming elektrisch is zeer goed geïsoleerd, waardoor het niet heet wordt. Alle warmte wordt aan de voorkant uitgestraald. Er is dus ook aan de achterkant geen verbrandingsgevaar aanwezig. Onze IR panelen voldoen allen aan zeer strenge veiligheidseisen. En zijn dan ook voorzien diverse keurmerken en veiligheidscertificaten. IR verwarming is daarom veilig voor mens en dier.

Hebben infrarood panelen scherpe randen?

hoe werkt een verwarmingspaneel ir paneel ir verwarmingspanelen infrarood panelen scherpe randen

Nee, infrarood panelen van Infrarood Verwarming hebben een stompe randen, zodat ook hier geen risico op letsel bestaat. Dit geldt zowel voor de metalen als de glazen infrarood panelen. De hoeken zijn ook stomp afgerond, waardoor het niet scherp is.

Wat betekent ESG veiligheidsglas bij infrarood paneel?

Het oppervlakte van een infrarood paneel glas is gemaakt van ESG veiligheidsglas, wat een hoge veiligheid biedt in de kinderkamer of andere ruimte. Mocht je de verwarming elektrisch laten vallen en het glas zou toch breken, dan ben je verzekerd dat het glas niet uiteenspat. ESG-veiligheidsglas kan je vergelijken met een autoruit. Als er een barst in het glas zit en deze breekt, dan valt het uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Waardoor ESG veiligheidsglas valt onder de noemer ‘letselbeperkend glas’.

Wat is ESG veiligheidsglas?

ESG is de Duitse benaming voor Thermisch gehard glas, ook wel voorgespannen glas genoemd. Thermisch gehard glas is float glas dat verhit is tot meer dan 600 graden Celsius, waarna het heel snel wordt afgekoeld. Daardoor ontstaat in het glas een spanning, waardoor veiligheidsglas ontstaat, welke een grote weerstand heeft tegen mechanische en thermische schokken.

Geen brandgevaar met warmtepanelen

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek schimmel voorkomen

Met een infrarood warmtepanelen is er geen brandgevaar. Deze verwarming elektrisch is een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels. De warmtepanelen van Infrarood Verwarming zijn allen A-kwaliteit en zijn bovendien voorzien van meerdere overhitting schakelaars. De stekker wordt ook niet warm, wat je vaak ziet bij de Chinese modellen.

Deze hitteschakelaars zijn er voor de veiligheid. Mocht het verwarmingspaneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Verder voldoen alle infrarood warmtepanelen van Warmteshop aan zeer strenge veiligheidseisen. Je kan dus zeker stellen dat onze infrarood verwarming veilig is voor kinderen, volwassenen en dieren. Je kan een warmtepaneel met gerust hart aan de muur monteren binnen het bereik van kinderen.

Meer weten over veilige verwarming elektrisch

Wil je meer informatie over verwarming elektrisch? Je kan voor verwarming elektrisch veilig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook de top-6 beste elektrisch kachel lezen. Lees meer over onze veilige en energiezuinige infrarood panelen.

Koop nu een infrarood kachel op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.