Verwarming badkamer wil je niet missen

Alles over verwarming badkamer, 7 vragen

Als er één ruimte in huis welke je wilt verwarmen is dit de badkamer. Een verwarming badkamer is daarom onmisbaar. En zeker een infrarood verwarming, die snel en spaarzaam de ruimte verwarmd. Precies op de momenten dat jij dat wilt, want dat regel je eenvoudig met een klok- of draadloze thermostaat.

Infrarood verwarming badkamer warmt niet de lucht op, maar direct de objecten. Zoals de meubels, vloer, muren en natuurlijk ook de mensen. Als je ’s morgens opstaat, betreed je te allen tijde een warme ruimte met een verwarming badkamer van Infrarood Verwarming. Je voelt de heerlijke warme stralen op je lichaam. Deze warmte is vergelijkbaar als de zonnestralen.

Welke soorten verwarming badkamer zijn er, wat zijn de voordelen, hoe dik is een verwarmingspaneel. Al deze vragen en meer hebben we op een rij gezet in ons vraag & antwoord blog over verwarming badkamer.

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming badkamer

#1 Infrarood paneel badkamer, welke soorten zijn er?

Bij een infrarood paneel badkamer kan je kiezen uit meerdere soorten. Hierbij heb je de keuze voor een wand- of plafondverwarming, zoals:

  • Witte of zwarte verwarming of een RAL-kleur naar keuze.
  • Badkamerspiegel met verwarming aan de wand, ook met led-verlichting verkrijgbaar.
  • Handdoekdroger badkamer: altijd warme en droge handdoeken.
  • Infrarood plafondverwarming badkamer in alle gewenste kleuren.
  • Infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting: slechts 1 aansluitpunt nodig.
    .

#2 Hoe dik is een badkamer spiegel met verwarming?

Een badkamer spiegel met verwarming 2,2 cm dik. Het oppervlak een badkamer spiegel verwarming is gemaakt van ESG-veiligheidsglas (gehard glas). Je hangt het slanke infrarood paneel op de huidige plek van de spiegel. Wil je nooit meer een beslagen spiegel hebben? De oplossing is een badkamer spiegel verwarmd. Altijd een warme ruimte en je kan direct na het douchen of baden je spiegelbeeld zien.

#3 Wat is het verschil tussen plafondverwarming en muurpanelen badkamer?

infrarood verwarming badkamer

Voor een verwarming badkamer heb je de keuze uit een plafondverwarming of muurpanelen badkamer. Bij een infrarood paneel aan het plafond heb je het voordeel dat ook de vloer heerlijk warm wordt. Een vloerverwarming is dan overbodig. Daarnaast hoef je bij een plafondverwarming geen ruimte aan de wand vrij te houden.

Een wandverwarming is weer in andere modellen verkrijgbaar als een plafond verwarming. Bijvoorbeeld als spiegelverwarming of een handdoekdroger. Je combineert de warmte met andere functies.

#4 Bestaat er ook een handdoek droogrek met infrarood?

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel handdoek droogrek

Ben je op zoek naar een handdoek droogrek kies dan voor een handdoekverwarming. De Welltherm en Ecaros dual-zone badkamer verwarming is een handdoekdroger en infrarood verwarming in één. De bovenste zone van het verwarmingspaneel is zuiver voor infrarood verwarming, die oploopt tot 120 graden Celsius. De onderste zone heeft een droog functie waarvan de maximale temperatuur 70 graden Celsius is.

#5 Is een infrarood verwarming gevaarlijk in de badkamer?

Een infrarood verwarming kan je veilig gebruiken in de badkamerruimte. Dankzij de ip54 klasse kan dit type glaspaneel ook in vochtige ruimtes worden gemonteerd. Of het nu om een handdoekdroger, een spiegel- of plafondverwarming gaat, de glazen infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn spatwaterdicht en gemaakt van ESG veiligheidsglas. Houd wel altijd bij de installatie de veiligheidsafstand van 60 centimeter van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht.

#6 Hoe bedien je een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming bedien je eenvoudig met een draadloze thermostaat. Door middel van een app op je smartphone kun je alle infrarood panelen in huis afzonderlijk bedienen en instellen. Dankzij de verschillende programma’s kan de thermostaat meerdere schakeltijden beheren. Je stelt bijvoorbeeld in dat het paneel een half uur voordat je opstaat aan gaat, daarnaast pas je de temperatuur eenvoudig aan naar jouw behoeften.

#7 Bespaar je met bijverwarming badkamer op verbruik?

hoe werkt infrarood paneel ir paneel verwarming badkamer

Ja, met een bijverwarming badkamer bespaar je zeker op het energieverbruik. Het geheim ligt namelijk in het samenspel van verschillende factoren. De opwarming van wanden en objecten zorgen voor een temperatuurstijging van zo’n 3 graden Celsius. Daarnaast heeft de bijverwarming IR paneel badkamer maar 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. Je geniet dus vrijwel direct van de warmte. Stel de wifi thermostaat goed in, waardoor je nog zo’n 30% bespaart op de stookkosten, boven op de besparing tot 50% als je overstap op huis verwarmen met infrarood verwarming.

Meer informatie over verwarming badkamer?

Wil je meer informatie over verwarming badkamer? Je kan voor iedere soort verwarming badkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over onze verwarming badkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de werking van wifi thermostaat. Lees meer over badkamer verwarming en elektrische verwarming badkamer.

Een infrarood verwarming badkamer wil je niet missen in je huis. Zuinig, gezonde warmte en geen onderhoudskosten. De installatie is ook nog eens eenvoudig.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.