Elektrische handdoekdroger in de badkamer

Elektrische handdoekdroger wil je niet missen

Een elektrische handdoekdroger voor in de badkamer is eigenlijk een onmisbaar. Het is ten eerste heerlijk als je ‘s morgens de badkamer betreedt en deze ruimte heerlijk warm aanvoelt. Je voelt direct de warme infraroodstraling op je huid en dat is prettig en zelfs gezond.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel handdoekdroger hoeveel watt verwarming nodig Elektrische handdoekdroger

Ten tweede is het zeer prettig als je onder de douche vandaan komt en jij je in een warme en droge handdoek kan wikkelen. Dat is de combinatie van een elektrische handdoekdroger met infraroodstraling. Een 2-in-1 apparaat die zorgt voor een warmte badkamerruimte en ook voor warme en droge handdoeken.

Handdoek droger infrarood paneel

Eigenlijk heeft een handdoek droger infrarood paneel nog een derde functie, namelijk als handdoeken drager. Aan het infrarood paneel is namelijk plek voor twee of drie beugels (afhankelijk van de afmeting) waar je de handdoeken handig aan ophangt.

De elektrische handdoekdroger collectie van Infrarood Verwarming biedt een gevarieerd aanbod. Naast tal van kleuren, maten en wattages, kunnen de verwarmingselementen uitgerust worden met een elegante handdoek hanger in verschillende lengtes en uitvoeringen. Verchroomd, roestvrijstaal enkel of dubbele handdoek beugel.

Uitvoeringen handdoekrek verwarming met twee zones

handoekrek verwarming

De handdoekrek verwarming is verkrijgbaar in diverse type uitvoeringen en bestaat altijd uit twee zones. Je kan kiezen uit verschillende infrarood verwarming designs. Of het nu vrij eenvoudig is met een matte oppervlak zoals mat zwart, elegant met glanzende glasfronten of bedrukt met een zelf gekozen foto afdruk.

Je kan ook nog kiezen voor een effen gekleurd paneel uit het RAL kleurenpalet. Keuze genoeg. Er is altijd een design infrarood verwarming met handdoek beugel die bij jouw badkamer inrichting past.

De dual handdoek verwarming van Ecaros of Welltherm bestaan uit twee delen. Het bovenste deel is de krachtige ruimteverwarming en wordt maximaal 120 graden Celsius. Het onderste deel van de infrarood verwarming heeft de functie om de handdoeken te drogen en wordt maximaal 70 graden Celsius.

Het oppervlak van het infrarood paneel met twee zones (dual-zone) is gemaakt van verhard veiligheidslas of kies voor een metalen uitvoering die een lichte coatinglaag bevat. De panelen zijn slechts 1,7 tot 2,2 cm dik, waardoor ze ruimtebesparend zijn.

Elektrische handdoekdroger is veilig in de badkamer

Dankzij de IPX4-klasse is de elektrische handdoekdroger spatwaterdicht. Daardoor mogen ze in zone 2 ruimtes gebruikt worden, zoals de badkamer of een wellness ruimte. Infrarood verwarming badkamer is daarom absoluut veilig te gebruiken in vochtige omgevingen.

Houd bij elektrische handdoekdroger installeren wel altijd rekening met de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Bovenop zijn de infrarood panelen ook altijd voorzien van meerdere veiligheidsschakelaar tegen overhitting.

elektrische handdoekdroger

De dual-zone panelen die gemaakt zijn van glas, bevatten ESG veiligheidsglas. Mocht de elektrische handdoekdroger breken, dan zijn er geen scherven. Vergelijkbaar met een autoruit. Daarbij zeggende, dat je wel heel wat moet uithalen om het warmtepaneel kapot te maken.

Alle infrarood verwarmingspanelen van Infrarood Verwarming zijn van hoge kwaliteit en veilig in gebruik. Ze bevatten geen scherpe hoeken of randen. Het is dus zeker veilig om onze elektrische handdoekdroger of infrarood badkamer spiegel in de badkamer te monteren.

Infrarood badkamer verwarming

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming

Naast de handdoekdroger badkamer kan je bij ons terecht voor andere infrarood badkamer verwarming. Zoals een plafondverwarming badkamer en infrarood badkamer spiegel met verwarming en verlichting. Een bijverwarming badkamer is ook verkrijgbaar als infrarood paneel met foto. De mogelijkheden zijn ongekend groot.

Wil je meer informatie over elektrische handdoekdroger? Je kan voor elektrische handdoekdroger in de badkamer- of wellnessruimte contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische handdoekdroger wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over Wat maakt infrarood kachel zuinig. Lees meer over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.