7 vragen over IR paneel badkamer

FAQ over IR paneel badkamer

Alles wat je wilt weten over de infrarood verwarming proberen we in onze FAQ IR paneel badkamer te beantwoorden. We hebben de meest gestelde vragen met antwoorden eens op een rij gezet. Vragen over onze handdoekdroger, plafondverwarming badkamer en infrarood paneel spiegel komen allemaal aan bod.

ir paneel badkamer

#1 Hoe dik is een infrarood paneel spiegel?

Een infrarood paneel spiegel is slechts 2,2 cm dik. Het oppervlak van infrarood spiegels zijn gemaakt van ESG-veiligheidsglas (gehard glas). Je hangt het warmtepaneel op de huidige plek van de badkamer spiegel. Infrarood paneel spiegel is de oplossing voor nooit meer een beslagen spiegel te hebben na het douchen. Dit maakt de spiegel verwarming zo uniek.

#2 Hoe monteer je een handdoek beugel?

beste infrarood verwarmingspaneel infrarood paneel badkamer ir verwarmingspanelen handdoekdroger handdoek beugel

Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals de handdoekdroger. Aan dit warmtepaneel kan een handdoek beugel toevoegen op ieder gewenst moment. Bij aankoop of later. De handdoekbeugel monteer je eenvoudig aan de handdoekdroger. Aan de achterkant van het IR paneel badkamer zit namelijk standaard twee gaten aan de boven- en onderkant. De beugel kan je te allen tijde vastmaken met de meegeleverde schroeven.

Vanwege dit ontwerp, lijkt het net of de beugels van de handdoekdrogers in de lucht zweven. Ze worden ook niet voor niets elektrische design radiator badkamer genoemd. De handdoek beugels kan je overigens ook los kopen in de online winkel van Infrarood Verwarming. Wanneer je een handdoekdroger koopt, is de handdoek beugel inbegrepen.

#3 Welke functies heeft een handdoekdroger badkamer?

De handdoekdroger badkamer met infraroodstraling heeft drie functies:
1. Als infrarood verwarming: aangename infraroodwarmte.
2. Dient als handdoekdrager: een plek waar je de handdoeken ophangt.
3. Het is een handdoekdroger: in mum van tijd zijn de natte handdoeken weer droog (en warm).

#4 Wat is het voordeel infrarood verwarming plafond badkamer?

infrarood verwarming badkamer

Bij een infrarood verwarming plafond badkamer is het warmtebereik groter dan bij een wandmodel. Daarnaast hoef je bij een plafondverwarming geen rekening te houden met de indeling van de ruimte. Aan het plafond heb je meer vrije ruimte dan aan de muur en kan je de infrarood straler badkamer overal aan het plafond bevestigen.

Als laatste voordeel is dat de vloer ook warm wordt, omdat de infraroodstralen naar beneden gericht zijn. Hierdoor heb je geen aparte badkamer vloerverwarming meer nodig. Heb je donkere vloertegels? Deze houden de warmte nog langer vast, waardoor je energie bespaart.

#5 Zijn er extra kosten bij infrarood verwarming kopen?

Nee, bij infrarood verwarming kopen zijn er naast de aanschafprijs geen bijkomende kosten. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen onderhoud nodig, zoals een CV installatie. De installatie is eenvoudig en snel me de bijgeleverde installatiekit. Je bespaart met infrarood verwarming kopen op het verbruik, onderhoud- en servicekosten.

De badkamer infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn van A-kwaliteit en zijn bijzonder zuinig, duurzaam en storingsvrij. Maar liefst 93% van de energie van een IR paneel badkamer wordt omgezet in warmte. Je verdient je investering daarom al snel terug. Made in Germany en 2 tot 5 jaar garantie.

#6 Bespaar je met bijverwarming badkamer op energie?

infrarood spiegel IR paneel badkamer

Ja, met een bijverwarming badkamer bespaar je zeker op het energie verbruik. Het geheim ligt namelijk in het samenspel van verschillende factoren. De opwarming van wanden en objecten zorgen voor een temperatuurstijging van zo’n 3 graden Celsius.

Daarnaast heeft de bijverwarming IR paneel badkamer maar 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. Je geniet dus vrijwel direct van de warmte. Stel de thermostaat goed in, waardoor je nog zo’n 30% bespaart op de stookkosten, boven op de besparing tot 50% als je overstap op huis verwarmen met infrarood verwarming.

#7 Is elektrische radiator badkamer veilig?

Ja, de elektrische radiator badkamer van Infrarood Verwarming is veilig in een vochtige ruimte te gebruiken. De elektrische radiator badkamer is namelijk voorzien van een IP44 klasse, dat wil dat het IR paneel waterafstotend is. Ook in sauna’s en wellness ruimtes zie je onze infrarood panelen dan ook vaak terug.

Het enige waar je rekening mee moet houden bij de installatie van een IR paneel badkamer, is dat de elektra-aansluiting 60 cm is verwijderd van een wateraansluiting. Maar normaal gesproken is dat al het geval in een badkamerruimte.

hoe werkt infrarood paneel ir paneel

Meer informatie over badkamer verwarming

Wens je meer informatie over badkamer verwarming te ontvangen? Of heb je nog andere vragen over infrarood panelen voor in huis? Neem dan contact op met onze infrarood deskundigen.

Wil je meer informatie over IR paneel badkamer? Je kan voor IR paneel badkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR paneel badkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over hoeveel Watt verwarming nodig lezen. Lees meer over badkamer verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.