Beste positie muurpanelen woonkamer 

Waar muurpanelen woonkamer bevestigen?

Infrarood muurpanelen woonkamer geven een heerlijke warmte af. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten in de kamer. De infraroodstraling warmt de meubels, vloer en muren op, welke op zijn beurt ook de straling weer terug de ruimte in kaatst. Daardoor voel je met muurpanelen woonkamer van alle kanten de aangename warmte.

Muurpanelen woonkamer moeten vrij kunnen stralen en hebben een bereik van 3 meter. Zet dus nooit direct voor het warmtepaneel een bank en hang ook geen gordijnen over het paneel heen. Obstructie vermindert de warmte verspreiding. Wat is de beste positie om de infrarood panelen te bevestigen in de woonkamer?

Infrarood paneel aan de wandelektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond muurpanelen woonkamer

Waarom een infrarood paneel aan de wand monteren? Door de warmtepanelen op de grond te richten (waar de warmte het meest nodig is) krijg je een reeks focuspunten omdat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Bovendien zorgt het richten van muurpanelen woonkamer op de grond ervoor dat er een minimale hoeveelheid warmte uit de ramen komt.

Dit komt doordat de warmte van de muurpanelen woonkamer niet direct op het glas gericht is. Vergeleken met traditionele verwarmingen waar 30-35% van de warmte verloren gaat via het plafond en 18-25% via de muur.

De straling van muurpanelen woonkamer gaan niet door bouwmateriaal heen, omdat de golflengten te ondoorzichtig zijn. Als je dus een infrarood paneel op een muur plaatst, wordt er meer warmte de kamer in geleid, zodat de warmte door de vast objecten (vloer, muur en meubels) wordt opgenomen.

De beste positie voor een infrarood paneel aan de wand is tegenover de buitenmuur. De infraroodstraling warmt ook de buitenmuur op, waardoor het vocht uit de muur trekt. Dit heeft als voordeel dat de isolatie beter werkt en schimmelvorming wordt tegengegaan.

Waarom infrarood wandverwarming niet onder raam plaatsen?

wat kost infrarood verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel 10 Voordelen infrarood verwarming met thermostaat. Infrarood kachel is economisch voordelig, geen onderhoud, zuinig in verbruik, schoon en vrij van gassen. Eenvoudig temperatuur regelen via de App op je mobiele telefoon, hoeveel watt verwarming nodig elektrische verwarming woonkamerWaarom kun je infrarood wandverwarming niet onder een raam plaatsen, zoals met de traditionele kachels? In de twintigste eeuw werden de radiatoren in het koudste deel van de kamer geplaatst. Dat was dus onder de ramen, zodat de warmte kon opstijgen.

Maar nu we in de 21e eeuw zijn, is verwarming drastisch verbeterd. Als een infrarood wandverwarming op dezelfde plaats gemonteerd wordt als traditionele verwarming, staan de voorwerpen die gelijk bij de kachel staan in de weg.

Infrarood muurpanelen woonkamer hebben namelijk ruimte nodig om vrij te stralen. Zet je binnen 50 cm een bank of een stoel voor de muurpanelen woonkamer, dan houden deze de warmtestraling tegen.

Daarom adviseert Infrarood Verwarming de muurpanelen woonkamer hoger aan de muur (op schilderij hoogte) of het plafond te bevestigen.

Beste plaats voor verwarmingspanelen

Dankzij de slanke structuur hebben verwarmingspanelen minder ruimte nodig, zodat je de leefruimte maximaal benut. De 800 Watt verwarmingspanelen verwarmen bijvoorbeeld 10-18m². Voor de meeste kamers is dus maar één verwarmingspaneel nodig, zodat je geld kunt besparen door minder panelen aan te schaffen.

Alles hangt af van de aandachtspunten in de kamer: misschien wil je niet alleen een 1200 Watt verwarming in het midden van het plafond. Je wilt misschien twee kleinere panelen om specifieke punten in de kamer te verdelen. De indeling van de kamer is dus ook van belang voor de juiste positiebepaling.

Positie plafondverwarming woonkamer

infrarood verwarming berekenen Infrarood plafondpanelen woonkamer muurpanelen woonkamerEen plafondverwarming woonkamer heeft alle ruimte om te stralen. Je hoeft geen rekening te houden met objecten die in de ‘weg’ staan, welke de warmteverspreiding als het ware verminderen. Infrarood verwarming moet vrij kunnen stralen.

Wat betreft de beste plaats aan het plafond voor optimale warmteverspreiding. Als je de infrarood verwarmingspanelen plaatst bij een warmere binnenmuur en de output richt op een koelere buitenmuur. Het zal de warmte daarheen genereren, waardoor je een efficiënte gelijkmatige verwarming hebt. Een plafondverwarming plaats je meestal boven het zitgedeelte, want daar is de meeste warmte gewenst. Je kunt het aanvullen met wandpanelen.

Meer informatie over infrarood wandpaneel

Wil je meer informatie over infrarood wandpaneel en muurpanelen woonkamer ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over thermostaten waar je de verschillende panelen eenvoudig en afzonderlijk mee aanstuurt. Bekijk ook eens de voordelen slaapkamer verwarming, zodat je een gezond binnenklimaat creëert terwijl je slaapt.

Koop nu een infrarood verwarming woonkamer bij Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.