7 Badkamer infrarood verwarming voordelen

Badkamer infrarood verwarming – een nieuwe ervaring van warmte

Met een badkamer infrarood verwarming beleef je een geheel nieuwe ervaring van warmte in deze ruimte. Infrarood verwarming worden ook wel stralingsverwarmingen of thermische golfverwarmingen genoemd. Dit type verwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in de kamer en bespaart tegelijkertijd ruimte en energie.

Infrarood verwarming is bijzonder geschikt in de badkamer, want infraroodwarmte zorgt voor een comfortabel ruimteklimaat met een aangename temperatuur. De vele mogelijkheden brengen diverse voordelen met zich mee.

handoekrek verwarming handdoeken droger badkamer infrarood verwarming

7 Voordelen infrarood verwarming badkamer

De aanschaf van een infrarood verwarming badkamer biedt een aantal voordelen.

#1 Klein ruimtebeslag infraroodverwarming badkamer

In tegenstelling tot de conventionele radiatoren heeft de infraroodverwarming badkamer weinig ruimte nodig, omdat deze strak tegen de muur of het plafond ligt. Bovendien kan de badkamer infrarood verwarming functioneel in de ruimte worden geïntegreerd, bijvoorbeeld als spiegelverwarming. Met een handdoekbeugel erbij kan de IR kachel zelfs de functionaliteit vergroten.

Bovendien is een infraroodverwarming badkamer niet alleen nuttig, maar ziet er ook heel goed uit dankzij de vele varianten. Zoals de genoemde handdoekdroger en spiegelverwarming. Maar ook als warmtepaneel met een foto opdruk of een gekleurd paneel.

Voordeel van thermische golven: Het voordeel van infrarood verwarming, ook wel thermische kachel genoemd, is dat vaste voorwerpen of meubels het warmte-effect niet beperken en de warmte zich door de hele kamer kan verspreiden.

#2 Hoog rendement

Vergeleken met conventionele radiatoren zet de badkamer infrarood verwarming veel meer energie om in de gewenste warmte. Bij normale verwarmingssystemen wordt maximaal 80 procent van de energie omgezet in warmte; bij infraroodstralers wordt tenminste 93% procent van de toegevoerde energie omgezet.

#3 Voorkom schimmelvorming

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad is de kans op schimmelvorming op muren en plafond groot. Het feit dat conventionele kachels alleen de lucht verwarmen en niet de muren, betekent dat de warmte de schimmelvorming niet kan voorkomen. De warmte van infraroodstraling daarentegen dringt door in het metselwerk, waardoor de muren drogen. Hierdoor kan een schimmel zich niet ontwikkelen en worden bestaande schimmel effectief bestreden.

#4 Eenvoudige installatie infrarood paneel

Infrarood paneel is eenvoudig in de ruimte te installeren. Er is geen specialist of speciaal gereedschap voor nodig, want de montage is heel eenvoudig. Bij de levering van een warmte paneel van Infrarood Verwarming zit altijd een installatiekit. Dit betekent een boormal, schroeven, pluggen en instructieboekje. Ook is een universele montagebeugel inbegrepen.

#5 Infrarood verwarming is gezond en heilzaam

Een infrarood verwarming is zeer geschikt voor astmapatiënten en allergiepatiënten. Omdat er geen stof wordt opgerakeld, raken de slijmvliezen niet geïrriteerd en vertoont het lichaam geen typische tekenen van allergie. Bovendien blijft de luchtvochtigheid op peil.

De warmte van de infraroodstraling helpt spierspanning, en de daarmee gepaard gaande pijn, te verlichten. Infraroodstralers werken volgens hetzelfde principe als de zon en zijn daarom gunstig voor de gezondheid. In de wellness en medische sector wordt infraroodstraling al vele jaren met succes gebruikt voor diverse vormen van therapie.
Tip: Iedereen kent wel de kleine infraroodlampen die gebruikt worden tegen spanning of soortgelijke klachten.

#6 Energiebesparende infrarood panelen badkamer

Infrarood panelen badkamer gebruiken minder stroom dan conventionele elektrische kachels. En kunnen door intelligente thermostaten worden geregeld om alleen te verwarmen als de kamertemperatuur daalt. Omdat de voorwerpen in de kamer de warmte absorberen en lange tijd opslaan, gaat er bij het ventileren van de ruimte heel weinig warmte naar buiten. Daardoor blijft de kamer aangenaam warm, zelfs nadat er frisse lucht is binnengelaten.

#7 Aangenaam gevoel van warmte

De infraroodgolven creëren een aangenaam warmtegevoel op de huid, dat sterk lijkt op de warmte van de zon. Dit heeft een ontspannend en kalmerend effect op het lichaam.

Infrarood spiegel met verlichting spiegel verwarming badkamer infrarood vloerverwarming

Meer informatie over infrarood badkamerkachel

Naast deze 7 voordelen van infrarood badkamerkachel, heeft een IR kachel geen onderhoud nodig. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Bovendien kan je badkamerkachel inzetten als bijverwarming naast het huidige hoofd verwarmingssysteem. Maar ook als primaire elektrische kachel is het een zeer goede, gezonde, kostenbesparende en duurzame keuze.

Wil je meer informatie over badkamer infrarood verwarming? Je kan voor badkamer infrarood verwarmingcontact opnemen met onze IR deskundigen. Elke vraag over badkamer infrarood verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons magazine alles over beste positie infrarood paneelverwarming. Lees meer over badkamer verwarming.

Koop nu een infrarood verwarming badkamer op Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming is de zuinigste verwarming in haar soort. Hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten, en lagere energierekening. Onze infrarood verwarming met kristal verwarmingselementen zorgen dat het warmer wordt met hetzelfde energieverbruik. HeatXL infrarood verwarming heeft de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.